Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastgezinnen
Uitgegeven op 21-11-2011 om 16:23  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Geef Oud en Nieuw een internationaal tintje

Youth For Understanding is op zoek naar gastvrije gezinnen die hun huis en hart open willen stellen voor een buitenlandse student. Eind december 2011 komen 13 buitenlandse studenten van over de hele wereld naar Nederland. De studenten, 15-18 jaar, komen de Nederlandse taal leren en onze cultuur ontdekken. Zij volgen zes maanden of een schooljaar regulier onderwijs op een middelbare school en verblijven in een gastgezin.

Argentijns, Afrikaans, Mexicaans...

Voor 8 buitenlandse studenten is YFU nog op zoek naar een gastvrij gezin. Lijkt het u leuk om de Argentijnse Marina (16) te verwelkomen? Marina is heel leergierig en vindt school erg belangrijk. Haar favoriete vakken zijn Engels, literatuur en geschiedenis. Ze heeft een goede band met haar ouders en zusje. Maru gaat graag naar de bioscoop met vrienden. In de toekomst wil ze advocaat worden. Ook voor de 15-jarige Sonja uit Zuid-Afrika is YFU op zoek naar een gastvrij gezin. Sonja is een rustig en intelligent meisje dat goed weet wat ze wil. Haar hobby’s zijn tekenen, schilderen, fotograferen, muziek en dans. Daarnaast gaat ze ongeveer 2 keer per week naar de sportschool. Sonja vindt het ook leuk om te koken. Als laatst stelt YFU graag Alejandro (15) jaar uit Chili aan u voor. Zijn favoriete sport is voetbal. Ook is hij gek op videospelletjes, lezen en zwemmen. Familie is belangrijk voor Alejandro, hij bezoekt vaak ooms, tantes en neven en nichten.

Gastgezin worden?

YFU is een non-profit organisatie die al 50 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Alle gastgezinnen en studenten genieten professionele begeleiding. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Niet alleen gezinnen met oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kinderen, eenoudergezinnen of gezinnen zonder kinderen kunnen gastgezin zijn.

Unieke ervaring

Nederlandse gastgezinnen krijgen geen financiële vergoeding, maar ontdekken wel vanuit hun eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van u vragen wij kost en inwoning. Interesse? Neem contact op met YFU, telefoonnummer 0297-264 850 of kijk op http://www.yfu.nl.

(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kees de Boer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...