50 jaar Trouwe Donateurs genieten met volle teugen
Uitgegeven op 15-11-2011 om 16:53  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Dat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij niet zonder de bijdrage en steun van donateurs kan is veel mensen wel duidelijk, dat daar ook wel eens een blijk van waardering tegenover mag staan werd door een aantal trouwe donateurs dan ook zo ervaren.


De donateurs worden de hand geschud door burgemeester Marjan van Kampen.

Van de 11 personen welke al 50 jaar de KNRM ondersteunen en in de buurt van station Den Oever wonen hadden er zich 5 aangemeld om op zaterdag 12 Nov. in het KNRM boothuis te worden ontvangen.

Na te zijn verwelkomd met koffie en gebak werd aan de trouwe donateurs, na te zijn toegesproken door burgemeester Marjan van Kampen, voorzitter van de plaatselijke commissie van KNRM Station Den Oever een zilveren speld kregen uitgereikt met het KNRM logo er op voor de 50 jaar dat de KNRM ondersteund is door deze trouwe donateurs.
Na het officiële gedeelte kon er een kijkje worden genomen in het boothuis en op de reddingboot ”Johanna Margareta” omdat er enkele oud vissers, en mensen van de koopvaardij en grote vaart waren werden er duidelijke vragen gesteld en werd er door de KNRM-bemanning uitleg gegeven over de werking van de apparatuur, motoren, waterjets, overlevingspakken en reddingsvesten, ook vragen over de opleidingen voor de vrijwilligers werden door de bezoekers gesteld.Uiteraard even varen met de boot.

Omdat het een prachtige dag was werd er besloten om de trouwe donateurs, als zij dit op prijs stelden, een vaartochtje aan te bieden. De belangstelling was onverwacht groot en zelfs de 83 jarige mevrouw de Haan had zich thuis al sportief gekleed om zodoende makkelijker in een overlevingspak te kunnen stappen, wat op die leeftijd een knappe prestatie mag worden genoemd. Geholpen door haar zoon Meijert, welke plaatsvervangend schipper is op station Den Oever, heeft zij met de Johanna Margareta een tochtje over het IJsselmeer gemaakt en er zichtbaar van genoten, net als de rest van het gezelschap.
De trouwe donateurs konden gebruik maken van de nieuwe overlevingspakken die zijn aangeschaft met het geld van de Verjaardagskalender-actie welke het afgelopen voorjaar op Wieringen gehouden is door de bemanningsleden van KNRM Station Den Oever.
Na het varen konden de gasten nog even genieten van een hapje en een drankje in het gezellige en warme bemanningsverblijf van KNRM Station Den Oever.

Een geslaagde middag waarin duidelijk is gemaakt waarom donateurs zo belangrijk zijn voor de KNRM, en zeker als zij dit al 50 jaar zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...