Wereldwinkel Wieringen organiseert Sieradenparty
Uitgegeven op 15-11-2011 om 00:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel organiseert voor de tweede keer dit jaar een sieradenparty. Wereldwinkel Wieringen bestaat dit jaar 30 jaar, de sieradenparty is een van de extra activiteiten die georganiseerd wordt.

Deze avond worden er de handgemaakte Fair Trade sieraden getoond. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven over de herkomst, de materialen en de manier waarop de sieraden vervaardigd worden.
Er zal verder aandacht zijn voor sjaals en tassen. Met de decembermaand in aantocht is dit een leuke ( of geschikte?) avond om ideeën op te doen.

De producenten van o.a. de Evenaar, Fair Trade en Simbolica leveren Fair Trade sieraden uit o.a. Mexico, Guatemala, Thailand, Nepal, Peru en India.
De ontwerpen van Simbolica (importeur) zijn gebaseerd op de symboliek van oude culturen zoals bijv. de Maya’s en Azteken. Mede door deze symbolische betekenis worden de sieraden vaak cadeau gedaan bij speciale gelegenheid. Als erkend “eerlijke handel leverancier” draagt Simbolica zorg voor een leefbaar loon en redelijke arbeidsomstandigheden. Daarnaast worden projecten uitgevoerd om de producenten, hun familie en hun werkplaats vooruit te helpen door bijv. scholing, reparaties, EHBO cursussen etc.

Eerlijke handel bevordert de duurzame ontwikkeling in de Internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke westerse landen. De producenten krijgen een eerlijke prijs of een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten.
De medewerkers van de Wereldwinkel schenken een (H)eerlijk kopje koffie met wat lekkers. Opgave voor de sieradenparty kan in de Wereldwinkel tijdens openingstijden of telefonisch, 0227-591182. Zie ook de website www.wieringen.wereldwinkels.nl.

Tot ziens in de Wereldwinkel op donderdagavond, aanvang 19.30 uur.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
't Hoekje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...