Gemeenteraadsverkiezingen Hollands Kroon
Uitgegeven op 21-11-2011 om 08:45  |  link  |  bewaar  |  print


HOLLANDS KROON - In dit artikel bundelen wij vanaf zondag 13 november de persberichten, nieuws en mededelingen omtrent de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuw te vormen gemeente Hollands Kroon. Dit bericht wordt zo nodig dagelijks ververst. Uw bijdragen kunt u naar de redactie mailen.
=

Theo Moras blijft strijdbaar!

Theo Moras uit Niedorp, wellicht de felste tegenstander van deze fusie, laat er geen gras over groeien. Per volmacht (meerdere) kan hij zijn keuze op lokaal laten vallen.
En weer gaat er een enthousiaste bezorger in de fout.

Ook de VVD gaat in de fout met het beoordelen van de sticker op de brievenbus volgens de familie Ten Hove op Westerland, foei! Dit is namelijk reclamedrukwerk en geen huis aan huis blad volgens de bewoners. Al had de bezorger even goed gekeken had hij of zij een CDA poster op het raam kunnen zien zitten!


LADA

LADA stelt een taart en 6 maanden gratis sporten ter beschikking voor de 10.000 ste bezoeker van www.lada2010.nl bezoek onze site waar de bezoekersteller loopt scroll helemaal naar beneden rechts en zie de teller. Diegene die ons belt op het moment dat de teller op 10.000 staat wint de prijs. Ons telefoonnummer is 06-51781883. Sporten kan o.a. bij sportvereniging Sparta www.svsparta.nl

PvdA


De PvdA heeft zaterdag 19 november als afsluiting van de laatste campagne dag een Jeu de boules baan aangelegd nadat we in alle gemeenten waren wezen folderen.
Door een overrompelende actie van onze wethouder Jan Steven van Dijk heeft het Burgermeester AnkerPlantsoen in Winkel er twee jeu de boules banen bij gekregen. De nieuwe banen zijn eigenlijk een opwaardering van twee wandelpaden. Door de stoepranden wat op te trekken ontstaan er twee prima jeu de boules banen. De wethouder had zijn campagne voerende PvdA'ers gevraagd om mee te helpen en onder de bezielende leiding van Bertus Spaansen die de hele coordinatie en uitvoering op zich had genomen had het Burgermeester Anker Plantsoen er in 1 dag 2 jeu de boules banen bij. Bedankt PvdA!


HIPPOLYTUSHOEF - Niet alleen de partijen, ook de burgers roeren zich in de aanloop naar de verkiezingen.

Uit een reactie op de column van Jan van Dijk;
"Dank je Jan voor de support en de goede tip.
Het is verbazingwekkend dat met name de partijen die tegenstemde het nu als speerpunt gebruiken in hun campagne.
Het stedebouwkundig rapport is inmiddels in ons bezit en er staat duidelijk omschreven hoe er gebouwd zou kunnen worden.
Jammer dat de de mannen en vrouwen van VVD/WR05/CDA dit niet wilde zien.
Maar dat schijnt politiek te zijn, de burger de dupe.
IK ben wel blij dat ze het nu opgenomen hebben in hun campagne want beloofd is beloofd.
En als ze werkelijk het rapport lezen moeten ze wel op hun standpunten terugkomen , menselijk gesproken.
Maar of dat in politiek ook zo werkt , we zullen zien
Eerst maar stemmen".


Zie de column...


Uitslagavond 23 november in Anna Paulowna

Op woensdag 23 november hebben de inwoners tussen 07.30 uur tot 21.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 21.00 uur wordt alle stemmen geteld en de tussentijdse uitslag wordt gepresenteerd in het Atrium door burgemeester de heer Pennink. Alle belangstellenden en inwoners van de vier gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 21.00 uur bent u welkom in het Atrium van ‘De Ontmoeting’, De Verwachting 1 in Anna Paulowna.


Partij Vrije Liberalen


Hoe voer je campagne? De één haalt prominenten, de andere gaat met geluidswagens rond en de PVL gooit het middels Marcel Morant over de creatieve kant. Feit is dat de ideeën van Henk-Jan prachtig zijn uitgewerkt. Weer eens iets anders moet je maar denken.

Wilt u ook een mooie poster "Ferm en Robuust"? even een mailtje naar info@fotohenkjan.nl, u mag hem ook gewoon lekker in de slaapkamer hangen.ADVERTENTIE CAFE DE KASTELEENVeel vrouwen op de kieslijst van de PVL!


VVD

Premier Rutte Op Zeeverse Vismarkt

DEN OEVER - Minister-president Rutte toert deze zaterdag met zijn politieke geloofsgenoten door de Noordkop. Rond het middaguur liet hij zich rondleiden op de Zeeverse Vismarkt in Den Oever.
Rutte voert met VVD-Hollands Kroon campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de fusiegemeente. Deze worden komende woensdag gehouden. (bron NHD)


Marks Rutte en Theo Meskers

De groep uit Den Haag reist in een 9-persoons VVD-busje. Dat wordt onthaald bij motel Van der Valk in Wieringerwerf, waar met dank aan de firma Rasch uit Hippolytushoef ook een touringcar klaar staat met een groep van zo’n 40 kandidaten en vrijwilligers van de VVD-afdeling Hollands Kroon.
De eerste stop is rond 10.30 uur in het winkelcentrum van Wieringerwerf . Bij de volgende stop, 11.30 uur op de havenkade van Den Oever, sluit Mark Rutte aan. Hij is er bij als de Zeeverse Vismarkt wordt bezocht. Hier hebben gastheer Gert-Jan Sneekes en Esmeralda Loos een smakelijke ontvangst in petto voor het gezelschap. Als de premier arriveert, is een fileerworkshop nog gaande.

Aanbellen
Na Den Oever staat Anna Paulowna op het programma. Hier gaat de premier mee naar het winkelcentrum Molensluis en daarna in de buurt bij woonhuizen aanbellen om met inwoners in gesprek te gaan. Als de premier teruggaat naar Den Haag vervolgt de VVD-karavaan haar tour richting de gemeente Niedorp. Daar stoppen de bussen op het parkeerterrein van het winkelcentrum, ter hoogte van Super De Boer.
Insteek van de dag is dat de lokale Hollands Kroon-kandidaten en de aanwezige Kamerleden zo veel mogelijk in gesprek gaan met de inwoners van de diverse dorpen. Lijsttrekker Jan Swaag wijst er op, dat de VVD ook na de verkiezingen graag in gesprek gaat met inwoners. Daarvoor zijn de openbare fractievergaderingen en social media beschikbaar. Gegevens hierover zijn, net als de VVD-standpunten, te vinden op de website: hollandskroon.vvd.nlSenioren Hollands KroonSenioren Hollands Kroon bezoeken Hertenkamp in Breezand

Op donderdag 17 november 2011 werd door het bestuur van Senioren Hollands Kroon een bezoek gebracht aan het prachtige hertenkamp in Breezand. De grote animator, Mevr. Elske Timmer gaf een rondleiding en een inzicht in het reilen zeilen van het hertenkamp. Haar toelichtingen op vragen over de financiële inspanningen maakten eens te meer duidelijk dat een beleidsmatige benadering van dergelijke fantastische initiatieven, waarvan er diversen zijn binnen Hollands Kroon, noodzakelijk is. Zij vertelde over de moeizame manier waarop financiële middelen die zij verkrijgen, voornamelijk sponsoring, maar ook de goede behandeling van de gemeente Anna Paulowna die thans het feitelijke financiële beheer voert. Ook dat er weinig animo is onder de bevolking als vrijwilliger de helpende hand toe te steken. Dit soort initiatieven kan alleen maar bestaan door de inzet van vrijwilligers. Over de plannen uiteindelijk een stichtingsvorm te realiseren en de hulp die zij twee dagen per week krijgen van een aantal geestelijk gehandicapten die er veel werk verzetten. De Spartaanse wijze waarop zij nu mensen kunnen ontvangen en medewerkers onderdak kunnen bieden bij weersomstandigheden zoals vandaag, koud en mistig in een laag schuurtje zonder verwarming en het geheel ontbreken van een toilet, maakt dat deze initiatieven die een belangrijk onderdeel vormen van het welzijn in een leefomgeving, een veel betere behandeling en ondersteuning van de bevolking en lokale overheid verdienen. Het bezoek werd afgerond met een cheque waarmee zij voedsel voor hun dieren kunnen kopen. Senioren Hollands Kroon kreeg een duidelijke boodschap mee, heel duidelijk verwoord en zonder enige overdrijving. Onder de indruk van het vele werk verricht door een té kleine groep vrijwilligers, namen we afscheid.


D 66


Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, kwam vrijdag tijdens zijn bezoek aan Hollands Kroon met een verrassend bericht. Zijn fractie stemt komende dinsdag in met de Greenportstatus voor het gebied van Agriport A7.
Een ontmoeting van de kandidaten voor de raad van Hollands Kroon, samen met Pechtold en het Kamerlid Stientje van Veldhoven, aan de kassen van CombiVliet op Agriport A7 vormde daarmee een van de hoogtepunten tijdens deze campagnetoer van de Democraten.

Jongeren en politiek
De dag begon met een bezoek aan de scholengemeenschap Wiringherlant. Daar verzamelden zich zo'n honderdvijftig bovenbouw leerlingen voor een discussiebijeenkomst met lijsttrekker Niels Busker en Alexander Pechtold. Het debat stond onder leiding van Auke Zwaan, leerling uit 6 VWO.
Rode draad vormde de vraag hoe jongeren meer bij de politiek te betrekken. Aan de hand van een groot aantal stellingen voltrok zich een levendig gesprek.
Busker, zelf ook pas 34 jaar, en Pechtold bewezen met hun inbreng en reacties dat D66 de positie van jongeren hoog in het vaandel heeft: 'Denk mee, praat mee, laat je stem horen, dan weet de politiek wat jullie bezighoudt!' was niet aan Dovemans oren besteed.
Talloze actuele vragen bleken deze kiezers van de toekomst bezig te houden. Of het nu ging om integratie, de toekomst van de euro of werkloosheid en werkgelegenheid, de jongeren hadden er uitgesproken meningen over. Hun inbreng prikkelde de beide politici.
Busker benadrukte de eigen kracht en verantwoordelijkheid van mensen. Pechtold stond stil bij het grote belang van onderwijs: "zelfs als je nu het nut van een bepaald vak niet inziet, zul je er later toch veel aan kunnen hebben", zo hield hij zijn gehoor voor. Hij vroeg de jongeren ook goed te kijken naar de kansen van het nieuwe Hollands Kroon. "Weet wat hier te koop is, kijk naar de kracht van dit gebied, bedenk dat jij hier vandaan komt".
Ook voor bestuurders had hij een advies: "Verlies je niet in discussies over onbelangrijke zaken, maar doe wat er gedaan moet worden en toon leiderschap".
Aan het einde van de bijeenkomst had Pechtold moeite met wegkomen. Talloze leerlingen wilden de kans met hem op de foto te gaan niet laten lopen.Een gebied met internationaal aanzien
Na een kort oponthoud in het winkelcentrum van Wieringerwerf trok het gezelschap naar het kassencomplex van CombiVliet.
Niet alleen de enorme oppervlakte van deze nieuwe 'glazen stad' in Hollands Kroon trok de aandacht. Aan de hand van presentaties vanuit het bedrijf zelf en vanuit Agriport werd duidelijk dat met recht sprake is van 'de groentetuin van West-Europa'. Dat het gebied in zo korte tijd, men begon met de ontwikkeling pas in 2005, kon uitgroeien tot de huidige omvang, is niet alleen toe te schrijven aan grensverleggend ondernemerschap.
Ook het meedenken en het snel reageren door de lokale overheid beschouwt men als een succesfactor. Voor een partij die een efficiënte en benaderbare gemeentelijke organisatie als belangrijk speerpunt beschouwt, klonk dit als muziek in de oren. "Daar zullen we ons zeker ook in de nieuwe gemeente hard voor maken", gaf Niels Busker het gezelschap mee.
Dat het gebied nu, dankzij de opstelling van D66 in de Tweede Kamer de status van greenport krijgt, zag men als bewijs van het grote belang ervan.
De duurzame bedrijfsvoering en de hightech aanpak van energievoorziening door de betrokken ondernemers maakten indruk. Het verraste dan ook niet dat in China grote belangstelling bestaat voor een aanpak als hier in Hollands Kroon. Deze week reist een afvaardiging van Agriport naar Shanghai om de Chinezen nader kennis te laten maken met de hier ontwikkelde manier van werken.

Voordat men aan het einde van deze campagnedag in het winkelhart van Nieuwe Niedorp aan winkelende inwoners de intussen bekende en gewilde 'Hollands Kroonmunt' uitdeelde wenste Alexander Pechtold lijsttrekker Niels Busker en zijn team toe dat D66 ook in Hollands Kroon het verschil zal maken. "Of het nu gaat om het vorm geven aan liberalisme, ontwikkeling van werkgelegenheid of om innovatie: D66 is dan koploper", zo hield hij zijn collega - politici voor.


PvdA


De PvdA heeft zaterdag 19 november als afsluiting van de laatste campagne dag een Jeu de boules baan aangelegd nadat we in alle gemeenten waren wezen folderen. Door een overrompelende actie van onze wethouder Jan Steven van Dijk heeft het Burgermeester AnkerPlantsoen in Winkel er twee jeu de boules banen bij gekregen. De nieuwe banen zijn eigenlijk een opwaardering van twee wandelpaden. Door de stoepranden wat op te trekken ontstaan er twee prima jeu de boules banen. De wethouder had zijn campagne voerende PvdA'ers gevraagd om mee te helpen en onder de bezielende leiding van Bertus Spaansen die de hele coordinatie en uitvoering op zich had genomen had het Burgermeester Anker Plantsoen er in 1 dag 2 jeu de boules banen bij. Bedankt PvdA!Vrijdag bezocht Job Cohen de leider van de PvdA Den Oever (water turbine bouwer Tocardo) en Hippolytushoef in het noorden van Hollands Kroon en Kolhorn in het zuiden. De bijeenkomst in Wieringen was een inspirerende bijeenkomst waar weer eens bleek hoe belangrijk het is dat een partij ook een vertegenwoordiging heeft in de tweede kamer.
Een aantal van de vraagstellers kregen direct de toezegging dat hun opmerking zou worden meegenomen in de besluitvorming. Het is logisch dat met dit soort bezoekje s de landelijke politici worden bijgepraat over de gang van zaken in het land. Vertel je in Den Haag dat er in Hollands Kroon 1 inwoner woont op 15000 m2 grond gemiddeld knikken ze braaf, tot dat je hier 40 minuten van noord naar zuid aan het rijden bent en de eindeloze prachtig geploegde akkers ziet liggen. Voorons gewone vergezichten maar voor mensen niet van hier inzichten die kleur geven aan een plaats. In Kolhorn was de bijeenkomst zelf nog sprankelende . De vrienden van Lada waren van langs gekomen, van harte welkom natuurlijk, Maar er bleek al ras dat de reden om op Lada te stemmen verviel. Job Cohen antwoordde Rob Ravensteijn dan ook dat hij het best PvdA kon stemmen als je de argumenten van Ravensteijn volgde. Het bracht ook helderheid over het verhaal dat landelijke partijen wel subsidie krijgen en plaatselijke niet. Totale onzin sprak Cohen. Verontwaardigt riepen de aanwezige PvdA raadsleden dat ze dat zelf opbrachten. Tijdens de beide sessies spraken de kandidaten Jan Steven van Dijk, Fijko van der Laan , Henk Fortuin, Sylvia Buczynski en Paul Medema met Cohen en je zag dat het alle partijen goed deed om zo geïnspireerd en met kennis van zaken met elkaar van gedachten te wisselen. Opmerkelijk was het dat er in Kolhorn veel vooraanstaande ondernemers aanwezig waren. Je kon niet anders concluderen dat het een geslaagde dag was voor de PvdA en haar leider Job Cohen. Die bleek een innemende en goed geïnformeerde politicus te zijn die mensen kan inspireren en binden.

Woensdagavond 16 november had de PvdA een avond georganiseerd met Ronald Plasterk. Helaas moest hij verstek laten gaan omdat er een kamerdebat over de eurocrisis werd ingelast. Ahmed Marcouch had zich aangediend als vervanger. Natuurlijk moesten Paul Medema en Fijko van der Laan razendsnel het programma omgooien en Marcouch bijpraten. Als de aanwezigen niet beter wisten, had niemand door gehad dat Marcouch pas 3 uur eerder wist dat hij 's avonds in Anna Paulowna een redevoering met discussie moest voeren. Natuurlijk lag de nadruk niet meer op de eurocrisis, maar ging het meer de kant op van veiligheid en gemeenschapszin. Het was een genot om de gepassioneerde Marcouch te horen spreken. Het gaat over samenwerken en samen aanpakken over niet lullen maar doen. Het dorp als wijk. De ontspannen Marcouch ging in op de onderbezetting van de politie in onze nieuwe gemeente. In tegenstelling tot de theorie van dit kabinet sprak de oud-politieman over de druk op de dienders wanneer dit kabinet zijn zin krijgt. Het is een leugen dat er meer blauw op straat komt, dat is een verhaal voor de bühne, volgens Marcouch. Hij gaf klip en klaar aan hoe je dan wel meer dienders op straat moet krijgen. Geld is niet eens het probleem omdat de gevolgen van ontsporingen de samenleving veel meer kosten. Bovendien kan je niet verwachten dat mensen in opleiding, die gewoon diensten draaien, enthousiast blijven als je ze geen salaris meer geeft maar een onkostenvergoeding! Het was een prima avond en Marcouch liet zien hoe bevlogenheid en authenticiteit mensen kan motiveren.


Algemeen Belang Hollands Kroon
WR 05


Dit spreekt voor zich, WR 05, lokaal en betrokken.


CDA

CDA-taartenactie van start. Voorspel de goede verkiezingsuitslag en win een taart!

Op zaterdag 19 november gaat in Hollands Kroon de CDA-taartenactie van start. In alle grote kernen is het CDA die dag aanwezig en kan het publiek de uitslag van de verkiezingen voor Hollands Kroon voorspellen. Dit gebeurt via een oranje stemformulier en kan ook per mail. Hoe zullen de 29 zetels over de 13 deelnemende partijen worden verdeeld? Een lastige voorspelling, maar ook een mooie uitdaging.

De eerste 10 kandidaten van de CDA-kieslijst zullen op woensdag 23 november een heerlijke taart bakken. De 10 burgers die de verkiezingsuitslag het beste hebben voorspeld krijgen op 24 november zo’n heerlijke taart door een van de kandidaten persoonlijk thuisbezorgd.

Tot en met 22 november kunnen de formulieren worden ingeleverd bij het CDA Hollands Kroon of worden gemaild naar t.j.lont@hetnet.nl

Doe mee en laat uw stem niet verloren gaan!
CDA Hollands Kroon ging met Ruth Peetoom en Sybrand van Haersma Buma op campagne.

Het CDA Hollands Kroon had zaterdag 19 november haar laatste campagnedag. Om 10.00 startte men met de bus en een geluidswagen bij het station in Anna Paulowna voor de campagne in Hippolytushoef, Wieringerwerf, Niedorp/Winkel en Anna Paulowna.
Naast voorzitter Ruth Peetoom en voorzitter van de 2e kamer fractie, Sybrand Haersma Buma, waren ook de kamerleden Hanke Bruins Slot en Marieke v.d. Werf aanwezig. De groep werd verder ondersteunt door mensen van de talentacademie en het partijbureau. Samen met de vele eigen vrijwilligers was het een grote en enthousiaste groep.
Om 10.45 werd in Hippolytushoef de #cdahk overhandigd en werd daarmee een grote twitteractie ontketend. Deze actie is nu al een groot succes. Er werden verder vele gesprekken gevoerd met voorbijgangers en er werden veel informatiekaarten in de brievenbussen gedaan.
In Hippolytushoef, Wieringerwerf en Anna Paulowna was een groot deel van de dag een informatiekraam aanwezig waar de mensen informatiefolders en ander campagnemateriaal uitgereikt kregen.
De CDA-campagne werd in Anna Paulowna afgesloten.
Aan het einde van de dag bedankte de campagneleider de vele vrijwilligers die geholpen hebben om de campagne gestalte gegeven.
Hij gaf verder aan dat het doel van de CDA-campagne was: Grote zichtbaarheid van CDA-ers in heel Hollands Kroon, maar vooral de CDA standpunten en informatie bij elke inwoner van Hollands Kroon brengen. Volgens de campagnecommissie is dit doel bereikt. Het woord is nu aan de kiezer.
PvdA


Woensdagavond 16 november had de PvdA een avond georganiseerd met Ronald Plasterk. Helaas moest hij verstek laten gaan omdat er een kamerdebat over de eurocrisis werd ingelast.
Ahmed Marcouch had zich aangediend als vervanger. Natuurlijk moesten Paul Medema en
Fijko van der Laan razendsnel het programma omgooien en Marcouch bijpraten. Als de
aanwezigen niet beter wisten, had niemand door gehad dat Marcouch pas 3 uur eerder
wist dat hij 's avonds in Anna Paulowna een redevoering met discussie moest voeren.
Natuurlijk lag de nadruk niet meer op de eurocrisis, maar ging het meer de kant op
van veiligheid en gemeenschapszin. Het was een genot om de gepassioneerde Marcouch
te horen spreken. Het gaat over samenwerken en samen aanpakken over niet lullen maar
doen. Het dorp als wijk. De ontspannen Marcouch ging in op de onderbezetting van de
politie in onze nieuwe gemeente. In tegenstelling tot de theorie van dit kabinet
sprak de oud-politieman over de druk op de dienders wanneer dit kabinet zijn zin
krijgt. Het is een leugen dat er meer blauw op straat komt, dat is een verhaal voor
de bühne, volgens Marcouch. Hij gaf klip en klaar aan hoe je dan wel meer dienders
op straat moet krijgen. Geld is niet eens het probleem omdat de gevolgen van
ontsporingen de samenleving veel meer kosten. Bovendien kan je niet verwachten dat
mensen in opleiding, die gewoon diensten draaien, enthousiast blijven als je ze geen
salaris meer geeft maar een onkostenvergoeding! Het was een prima avond en Marcouch
liet zien hoe bevlogenheid en authenticiteit mensen kan motiveren.


HOLLANDS - KROON - De energieavond Hollands Kroon van maandag jl was met een 34 mensen redelijk bezocht. De sprekers: Bert Haverkamp van de NHEC, Sybrand Frietema en Diederik Samsom hielden interessante en boeiende verhalen.

Vooral Diederik Samsom excelleerde, hij wist op een boeiende en zelfs soms een ontroerende wijze een toekomst beeld te schetsen. We weten natuurlijk allemaal dat er iets moet gebeuren maar de noodzaak dringt niet echte door. We rijden onze auto en zetten de thermostaat een paar graden hoger als het buiten gaat vriezen. Wie staat erbij stil dat het over een paar decennia wel eens onbetaalbaar kan worden of nog een paar decennia later dat het op is. Het waren geen doem scenario's die werden voor gehouden de zaal werd zelfs verrast door de positieve insteek van de drie heren. Samsom kreeg met zijn zelfspot en scherpe analyse van het Haagse 'gedoe' de handen op elkaar. Er liggen in de Noordkop enorme kansen en die variëren van wind, water, zon energie tot biomassa om een duurzame energie voorziening op te zetten. De zaal had vele vragen en er was ruim gelegenheid om deze te stellen.
Naast de getrouwe PvdA aanhang waren er flink wat leden van groenlinks en na afloop werd geconstateerd dat de PvdA een behoorlijke groene kant ontwikkeld. De politici zagen dat ze elkaar hier duidelijk naderden. Misschien een ontluikende samenwerking?


In de Kopgroep Bibliotheken


HOLLANDS KROON - Voorafgaand aan de verkiezingen voor de nieuw te vormen gemeente Hollands Kroon organiseert KopGroep Bibliotheken in de bibliotheek van Wieringerwerf een verkiezingsinformatiemarkt en in de bibliotheek van Wieringen een informatietafel.

Op die manier kunnen alle politieke partijen hun programma promoten. Inwoners kunnen in de bibliotheek informatie verzamelen over de verschillende verkiezingsprogramma’s .
Zie voor adressen en openingstijden www.kopgroepbibliotheken.nl


CDA


CDA voorzitter Ruth Peetoom komt lokale CDA kandidaten ondersteunen

Landelijke CDA-ers komen op zaterdag 19 november 2011 naar Hollands Kroon om de lokale CDA-ers te steunen. CDA voorzitter Ruth Peetoom, fractievoorzitter in de tweede kamer Sybrand Haersma Buma, 2e kamerlid Hanke Bruis Slot en vele andere CDA-ers komen helpen met de campagneactiviteiten van het CDA Hollands Kroon.

Gestart zal worden in Breezand en verder zullen de kernen Hippolytushoef, Wieringerwerf, Nieuwe Niedorp/Winkel en Anna Paulowna worden bezocht. Naast een geluidswagen en enkele volgauto’s zullen de vele CDA vrijwilligers met een autobus de kernen bezoeken om informatiefolders te verstrekken en met inwoners in gesprek te gaan.

Bij de winkelcentra van Wieringerwerf en Anna Paulowna zullen informatiestands ingericht worden.
Mist u de CDA-ers en wilt u toch meer informatie over de standpunten van CDA Hollands Kroon, kijk dan op www.hollandskroon.cda.nl of mail naar ceesdorsman@hotmail.com


De redactie ontving deze foto: "Vervelend? Er zit toch duidelijk een "Nee Nee" sticker op mijn brievenbus!", aldus de maker van de foto. Lees alle berichtgeving over de verkiezingen dan ook op Wieringernieuws, dan hoeft u niets weg te gooien.


(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Actueel...
21-08-2019 Valpreventiecursus
21-08-2019 Al veel mensen op de been bij het bloemschikken bij de Bloementent
21-08-2019 Vrijwilligers gevraagd
21-08-2019 Expositie Historische Vereniging
21-08-2019 Mantelzorger op vakantie
21-08-2019 Nieuw seizoen Gymnastiekvereniging Wieringen
20-08-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
20-08-2019 Programma
20-08-2019 In een viskist van de dijk af roetsen afgelast
20-08-2019 Is even wennen die nieuwe dijk
19-08-2019 De vlaggenmasten worden geplaatst
19-08-2019 Rondje om
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen Den Oever in teken van de Hollandse garnaal
19-08-2019 Hollands Kroonse jeugd telt in verhouding weinig overmatige alcohol gebruikers
19-08-2019 Dierenasiel het Schuthok zoekt plekje voor Punkie
19-08-2019 Rondvaart met historische Wieringer schepen tijdens de Flora
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen aanbiedingen
19-08-2019 Wieringer roeiploegen heersen in Den Helder
19-08-2019 Zondag voorlopig laatste fietsdag Afsluitdijk, drie jaar pauze
18-08-2019 Win een mooie prijs met jouw zomerfoto, dat kan ook bij ons dus
18-08-2019 Minuut van Succes
18-08-2019 Wandelen voor het goede doel
18-08-2019 37e Kwartje Trio Triathlon Live op Noordkop Radio
17-08-2019 Winst voor roeiers Du Pau Bouw
17-08-2019 Nieuw seizoen Vereniging Afsluitdijk
17-08-2019 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
17-08-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
16-08-2019 Wiekenkruis officieel in gebruik genomen
16-08-2019 Programma Tante Pietje
16-08-2019 Vergelijkingssite Knibble voor jonge ouders
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Familie Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...