Samenwerking tussen RTV Hollands Kroon en Wieringernieuws.nl
Uitgegeven op 11-11-2011 om 23:42  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De samenvoeging van de vier gemeenten tot Hollands Kroon heeft voor de actieve lokale omroepen binnen de nieuwe fusiegemeente ernstige gevolgen. Voor de nieuwe gemeente zal slechts één zendmachtiging worden uitgegeven. Op dit moment zijn er, voor zover bekend, twee partijen in de race voor deze vergunning.

Ten eerste Noordkop FM, een initiatief van Schagen FM in samenwerking met Lokale Omroep Zuiderzee. De visie van Noordkop FM is regionaal georiënteerd en bestrijkt het gebied van Hollands Kroon en het daarbij behorende Groot-Schagen (Schagen, Harenkarspel en Zijpe)
Daarnaast is er een lokaal alternatief genaamd RTV Hollands Kroon. Dit is een samensmelting tussen Tsarina en Radio Wieringermeer. Graag hadden zij Lokale Omroep Zuiderzee ook aan zich gebonden, echter deze had reeds gekozen voor de richting van Noordkop FM. Daarom is men op zoek gegaan naar een alternatief dat werd gevonden in Wieringernieuws.nl.

Lokaal en betrokken
De kracht van een lokale omroep ligt in het brengen van lokaal nieuws, dit is dan ook de kerntaak die RTV Hollands Kroon zich heeft gesteld met hu slogan lokaal en betrokken. Met een professioneel vormgegeven organisatie laten zij het vrijwillige karakter van de huidige omroepen achter zich, maar behouden zij het lokale karakter wat zo typerend is voor een lokale omroep.

Om dit lokale karakter te behouden in een uitgestrekte gemeente als Hollands Kroon is het van belang om te kunnen bouwen op de inzet van mensen in het gehele gebied. In dit kader zijn er de afgelopen tijd al een aantal verkennende gesprekken gevoerd met mogelijke mediapartners om het lokale nieuws te kunnen brengen. De eerste concrete schreden in de richting van de publiciteit worden nu gezet met Wieringernieuws.nl.

Wieringernieuws.nl
Op Wieringen is al jaren de nieuwssite Wieringernieuws.nl actief, een toonaangevende nieuwssite die zich heeft gespecialiseerd in het lokale nieuws van en over Wieringen. De site beschikt over een geheel eigen redactie die zich bij alle gebeurtenissen op Wieringen laten zien. Iets wat natuurlijk goed past bij de slogan Lokaal en betrokken van RTV Hollands Kroon. Na een tweetal verkennende gesprekken hebben de medewerkers van Wieringernieuws.nl zich solidair verklaard aan de uitgangspunten van RTV Hollands Kroon en zullen zij als “mediapartner” betrokken zijn met het nieuws vanaf Wieringen.

Zoals uit de gesprekken is gebleken zien beide partijen de samenwerking als een win-win situatie, hetgeen een brede basis legt voor de lokale nieuwsvoorziening in Hollands Kroon. Bijkomend voordeel voor de nieuwe gemeente in oprichting is het gegeven dat de combinatie RTV Hollands Kroon plus Wieringernieuws.nl veel goedkoper is dan de andere optie. In deze tijd van bezuinigingen en beperkte aanwezige middelen is dat zeker een pluspunt om te kiezen voor deze combinatie.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Beltstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...