Stormdeur voor haven Den Oever
Uitgegeven op 11-11-2011 om 23:33  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - (Ingezonden mededeling)
De haven Den Oever moet worden beschermd door een stormdeur. De VVD wil daar op inzetten als het wordt betrokken bij de uitwerking van een bestuursakkoord voor Hollands Kroon.


De VVD vindt het niet van deze tijd, dat het haventerrein bij extreme hoogwaterstanden blank komt te staan. Dit is een grote rem op de ontwikkeling van de haven. Het kan worden voorkomen door tussen de dammen een stormdeur te plaatsen. Daarmee kan zowel de Noorderhaven als de Vissershaven worden gecontroleerd.
Dankzij deze oplossing zou het ophogen van de dijken kunnen worden beperkt tot 50 centimeter, hebben deskundigen berekend. Er zijn voor de stormdeur diverse technische varianten te bedenken, zoals een schuifdeur of een draaideur. Voor de VVD geldt dat de oplossing betaalbaar moet zijn.

Toerisme
Het door ontwikkelen van de haven van Den Oever is van belang voor toerisme en recreatie. Daarom hecht de VVD veel waarde aan het in stand houden van de visserij. Niet door vissers te subsidiŽren, maar wel door er voor te zorgen dat in de haven alles klopt; vaargeulen op diepte, voldoende faciliteiten op de kade en nette tarieven. Naast de visserij moet er plaats zijn voor recreatie. Het Masterplan Historische Haven is een goede impuls voor Den Oever. De VVD wil meedenken over de realisering.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klaas Wit, vissen op het Wad - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...