Gemeente gaat handhaven
Uitgegeven op 11-11-2011 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – De gemeenteraad van Wieringen liet er geen twijfel over bestaan: Op Stroe wordt de illegale bouw aan de Stroeërweg 4a en 5a niet gelegaliseerd.

Jan Brouwer (WR05) vroeg de raad om de al enkele jaren slepende kwestie van illegale bouw op Stroe op de agenda te plaatsen. De garage is 7 m2 groter dan toegestaan en er is een jaccuzi gebouwd. De gemeente wilde niet meewerken aan legalisering. Dat had talloze rechtszaken tot gevolg, waarin ondermeer raadsleden werden gehoord. De Raad van State heeft uiteindelijk de gemeente in het gelijk gesteld.
Er is veel e-mail verkeer omtrent de zaak geweest, vooral afkomstig van de families Van Excel en Van der Berg. Daarin wordt zelfs gesproken van meineed van betrokken bestuurders. Volgens Jan de Caluwé (WR05) bevatten sommige e-mails bedreigende taal, die riekt naar chantage.Burgemeester Marian van Kampen liet geen twijfel bestaan over de handhaving, die het college van Burgemeester en wethouders voorstaat. ,,Wij moeten handhaven en zijn inmiddels een dwangsomprocedure gestart.’’
De gemeenteraad schaarde zich achter het college.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Bakker ( van Marretje) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...