Illegale slacht tijdens Offerfeest
Uitgegeven op 07-11-2011 om 15:30  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Tijdens de eerste dag van het Offerfeest zijn acht processen-verbaal opgemaakt voor het illegaal slachten van dieren. Op Wieringen lopen ook zeer veel schapen. Mocht u iets verdachts zien meld dit dan aan de Politie telefoon 0900-8844

De vier mensen werden opgepakt, omdat ze worden verdacht van het illegaal slachten van schapen. Van de zes aanwezige schapen, waren vier al geslacht. Dat vlees is vernietigd; de twee nog levende schapen zijn in beslag genomen.Ook op Wieringen worden er wel schapen gestolen om - vermoedelijk - geslacht te worden. Archieffoto copyright Henk-Jan Wittink Wieringernieuws.

In Wieringermeer werden slachtafval en huiden van zeven illegaal geslachte schapen aangetroffen. Tegen drie verdachten en de veehouder is proces-verbaal opgemaakt. Ze kunnen een boete van maximaal 67.000 euro, een taakstraf of een celstraf van maximaal 6 jaar krijgen. De dieren worden ritueel - onverdoofd - geslacht. Dat mag in Nederland alleen in daarvoor aangewezen slachthuizen, mogelijk voor het laatst dit jaar door een mogelijk verbod.
Naar schatting worden in Nederland tijdens het drie dagen durende feest 75.000 schapen en geiten en 4000 runderen ritueel geslacht. (Bron RTVNH.NL)
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zandburen Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...