Activiteiten op en in de omgeving van Wieringen
Uitgegeven op 07-11-2011 om 13:11  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Alle activiteiten op Wieringen en in de omgeving zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


maandag 14 november

Informatieavond The Style Travel

HIPPOLYTUSHOEF - The Style Travel organiseert om 20.30u in Hippolytushoef een informatieavond over de Kenia Bouwtrip 2012. De bijeenkomst vindt plaats in het De Harmonie, Kerkplein 1.

The Style Travel is opgericht met als doel het organiseren van reizen naar projecten van The Style Foundation. Ook voor de Bouwtrip 2012 gaat het om het pilot project in Oloirien, Kenia waar een onderwijsproject voor Masai-kinderen wordt gerealiseerd. Naast een hotel- en ambachtsschool worden hier toeristenlodges en een guesthouse gebouwd. Met als doel het realiseren van een zelfvoorzienende gemeenschap.

Op basis van hun ervaringen van Bouwtrip 2011 zullen Mariska Appelman en Linda Groot alle ins en outs van de nieuwe vrijwilligersreis presenteren. De trip, bewust geen vakantie genoemd, staat in het teken van het samenwerken met de lokale bevolking aan de opbouw van het onderwijsproject.

Ook het organiseren van activiteiten met de kinderen in het kader van ‘wij leren van hen, en zij van ons’ is een belangrijk onderdeel van de trip. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor cultuur en ontspanning. Bezoek aan diverse markten, de Masai-village en uiteraard een safari door het prachtige natuurgebied Masai Mara.

De bouwtrip 2012 staat gepland voor 21 juli t/m 11 augustus. Wil je graag je eigen steentje bijdragen? Kom voor meer informatie naar onze informatieavond of stuur een email naar travel@thestylefoundation.nl.


dinsdag 15 november

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 16 november

Sinterklaasvoorstelling ‘Gniffel en de fietsbandenboef’

WIERINGERWERF - Theater Gniffel speelt in ‘ons Centrum’ het spannende sinterklaasstuk ‘Gniffel en de fietsbandenboef’.

In deze interactieve kindervoorstelling gaat Gniffel samen met Stuntel, het onhandige pietje van Sinterklaas, uitzoeken waarom er geen pepernoten meer zijn in Nederland. Als dan ook nog blijkt dat alle pietenfietsen, pietenrollators en pietensteppen opeens lekke banden hebben is het raadsel compleet. Zal Gniffel, samen met Stuntel en de kinderen het mysterie op kunnen lossen?

Deze voorstelling is uitermate geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Kom dus gezellig met uw (klein)kinderen naar het mooie zaaltje naast de kerk aan de Terpstraat. Er zijn 2 voorstellingen. De eerste begint om 13.45 en de volgende om 15.00 uur.
Voor de entreeprijs van 5 euro krijgt elke bezoeker ook nog drinken en iets lekkers.Meer informatie kunt u vinden op www.theatergniffel.nl.
Om te reserveren, bel: 06-19505135 of mail naar theatergniffel@quicknet.nl.


woensdag 16 november

Thrillerschrijfster Loes den Hollander vertelt over werk

HIPPOLYTUSHOEF - Loes den Hollander komt op uitnodiging van KopGroep Bibliotheken en Vrouwen van Nu naar Wieringen. In zaal De Harmonie vertelt de populaire schrijfster van literaire thrillers over haar leven en werk.

Den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd van Libelle won. Vanaf dat moment begon haar loopbaan als auteur.

In 2006 vond ze een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. Tot dusver verschenen er acht thrillers, twee bundels met korte verhalen en twee novelles. Van haar boeken zijn in totaal ruim 350.000 exemplaren verkocht.

Loes den Hollander op woensdag 16 november in De Harmonie in Hippolytushoef, aanvang 20.00 uur, toegang € 7,50. Reserveren gewenst. Telefonisch (0227) 593141 of per email: reserveren@kopgroepbibliotheken.nl.


donderdag 17 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 17 november

Wereldwinkel Wieringen organiseert Sieradenparty

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel organiseert voor de tweede keer dit jaar een sieradenparty. Wereldwinkel Wieringen bestaat dit jaar 30 jaar, de sieradenparty is een van de extra activiteiten die georganiseerd wordt.

Deze avond worden er de handgemaakte Fair Trade sieraden getoond. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven over de herkomst, de materialen en de manier waarop de sieraden vervaardigd worden.
Er zal verder aandacht zijn voor sjaals en tassen. Met de decembermaand in aantocht is dit een leuke ( of geschikte?) avond om ideeën op te doen.

De producenten van o.a. de Evenaar, Fair Trade en Simbolica leveren Fair Trade sieraden uit o.a. Mexico, Guatemala, Thailand, Nepal, Peru en India.
De ontwerpen van Simbolica (importeur) zijn gebaseerd op de symboliek van oude culturen zoals bijv. de Maya’s en Azteken. Mede door deze symbolische betekenis worden de sieraden vaak cadeau gedaan bij speciale gelegenheid. Als erkend “eerlijke handel leverancier” draagt Simbolica zorg voor een leefbaar loon en redelijke arbeidsomstandigheden. Daarnaast worden projecten uitgevoerd om de producenten, hun familie en hun werkplaats vooruit te helpen door bijv. scholing, reparaties, EHBO cursussen etc.

Eerlijke handel bevordert de duurzame ontwikkeling in de Internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke westerse landen. De producenten krijgen een eerlijke prijs of een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten.
De medewerkers van de Wereldwinkel schenken een (H)eerlijk kopje koffie met wat lekkers. Opgave voor de sieradenparty kan in de Wereldwinkel tijdens openingstijden of telefonisch, 0227-591182. Zie ook de website www.wieringen.wereldwinkels.nl.

Tot ziens in de Wereldwinkel op donderdagavond, aanvang 19.30 uur.donderdag 17 novemberHIPPOLYTUSHOEF - De Historische Vereniging Wieringen organiseert op een lezing met een film over de Wierdijk.

Spreker is historicus Jan Bremer, met leuke wetenswaardigheden over Wieringen.
Aanvang is 20.00 bij café “de Harmonie”. De entree is vrij.


donderdag 17 november

Verkiezingsdebat Hollands Kroon

RTV Noordkop organiseert op een verkiezingsdebat. Tijdens dit debat brengen de politieke partijen hun standpunten naar voren. Deze avond is openbaar en alle inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom. Voor degenen die hier niet bij aanwezig kunnen zijn, kunnen het live volgen via de uitzending op de radio, televisie en internet.
De debatavond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het Atrium van ‘De Ontmoeting’ in Anna Paulowna.


vrijdag 18 november

Afsluiting Nederland Leest bij KopGroep Bibliotheken


Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest worden lezers uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Dit jaar staat Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert centraal. Leden van KopGroep Bibliotheken krijgen het boek nog tot 18 november cadeau.

Het leven is vurrukkulluk biedt veel aanknopingspunten voor een boeiend gesprek. Daarom kunnen lezers zich inschrijven voor een discussieavond rond het boek. Op vrijdagavond 18 november wordt in de bibliotheken van Wieringerwerf en Harenkarspel een slotavond georganiseerd. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt onder leiding van een deskundige gespreksleider over de inhoud van Camperts debuutroman gepraat. De toegang is gratis maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus reserveren is gewenst. Dit kan via reserveren@kopgroepbibliotheken.nl


zaterdag 19 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!
Het is mogelijk om een lekker bakje koffie te drinken terwijl u wacht op uw vis.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 19 november

Speculaasactie Harmonie in geschenkverpakking

HIPPOLYTUSHOEF - De leden van fanfareorkest de Harmonie uit Hippolytushoef verkopen de overbekende speculaaspoppen.

Zaterdag 12 november worden de speculaaspoppen verkocht in Den Oever en wijken in Hippolytushoef en Westerland.
Zaterdag 19 november wordt vooral Hippolytushoef bezocht alsmede het restant aan wijken in van de eerste zaterdag. De opbrengst zal vooral dit jaar gereserveerd worden voor het 125 jaar bestaan van de Harmonie in 2012.
Net als het voorafgaande jaar worden de speculaaspoppen verkocht in geschenkverpakking. De speculaaspoppen zijn zo minder gevoelig voor breuk.
De speculaaspoppen gaan twee euro vijftig per stuk kosten of twee voor vier euro vijftig en drie voor zes euro. De verkoop zal op beide zaterdag starten vanaf ongeveer 10.00 uur.
Zaterdagmiddag 19 november is de Harmonie aanwezig om Sinterklaas en zijn Pieten in te halen in Hippolytushoef. Vanaf ongeveer 14.00 begeleidt de Harmonie Sinterklaas, onder het spelen van sinterklaasliedjes vanaf ’t Hoekje door de Hoofdstraat naar hotel/café de Harmonie waar de kinderen vol ongeduld om hem zitten te wachten.


zaterdag 19 november

Zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt op 19 november een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op:
- 10 december
- 21 januari
- 18 februari
- 31 maart
- 21 april

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 19 november

zaterdag 19 november

3 JS & Imca Marina op Hollandse Avond

BREEZAND - Het gezellige avondvullende evenement ‘De Hollandse Avond’ vindt weer plaats in de diverse locaties binnen Bloemenlust.

Met de 3 JS heeft de organisatie wederom weer een waardige hoofdact op het evenement staan die de laatste jaren steevast uitverkocht is. Ook Imca Marina, de moeder van het feest en de sfeer, zal zorgen voor een onvergetelijke avond. Naast deze toppers komen er nog veel meer lokale, regionale en bekende artiesten zoals Truus Trut & de Terlenka’s en Tom Haver optreden. De kaartverkoop is in volle gang. Een kaart kost in de voorverkoop € 17,- en zijn te koop bij Café Bloemenlust in Breezand, Café de Boemerang en Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna, alle Free Record Shops en online via de nieuwe site van Bloemenlust www.bloemenlustbreezand.nl of www.feestlust.nl.


zondag 20 november

Inloopmiddag

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo houdt van 14.00 tot 17.00 uur een inloopmiddag voor iedereen vanaf 15 jaar om een partijtje te biljarten of om gewoon even bij te kletsen over van alles en nog wat onder het genot van een kopje koffie.

Locatie: Bijlstraat 25a in Hippolytushoef.
Voor de jeugd is eventueel begeleiding aanwezig als zij les willen hebben in de biljartsport.
Voor het biljarten wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Voor nadere info kunt u bellen met E van Wendel (0227724044) of G Heuvels (0227592887/0620493472).


zondag 20 november

Sinterklaasvoorstelling ‘Gniffels laatste pakjesavond?!’

ANNA PAULOWNA - Theater Gniffel speelt in Veerburg het spannende Sinterklaasstuk ‘Gniffels laatste pakjesavond??!!’

Het verwende prinsesje Gniffel maakt in deze interactieve kindervoorstelling de Pieten wel heel erg boos. Zal dit echt de laatste keer zijn dat zij ooit pakjesavond mag vieren van sinterklaas?

Deze interactieve theatervoorstelling is uitermate geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Zij zullen het theater meebeleven en helemaal meegevoerd worden in het verhaal. Kom dus gezellig met uw (klein)kinderen op zondagmiddag naar ontmoetingscentrum Veerburg in Anna Paulowna.
Het begint om 15.00 uur en de entree bedraagt 5 € p.p.Meer informatie kunt u vinden op www.theatergniffel.nl.
Om te reserveren, bel: 06-19505135 of mail naar theatergniffel@quicknet.nl.


maandag 21 november

Voorlichtingsbijeenkomst over de dienstverlening van het CAK

HIPPOLYTUSHOEF - Woonzorggroep Samen en Wonen Plus Welzijn organiseren in samenwerking met zowel de gemeente Schagen als de gemeente Wieringen een tweetal voorlichtingsbijeenkomsten over de dienstverlening van het CAK. De bijeenkomsten duren van 14:30 tot 16:30 uur en vinden plaats op 21 november in Zorgcentrum Noorderlicht te Hippolytushoef en op 30 november in Zorgcentrum de Bron te Schagen.

Het CAK verzorgt de berekeningen van de eigen bijdragen die men moet betalen voor zorgdiensten zoals huishoudelijke hulp of hulp bij persoonlijke verzorging. Tijdens de bijeenkomst wordt er informatie gegeven over hoe het CAK deze werkzaamheden uitvoert en hoe de eigen bijdrage berekend wordt. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. Helaas is het tijdens de voorlichting niet mogelijk om uitgebreid in te gaan op hele specifieke of individuele situaties. De voorlichting wordt verzorgd door een persvoorlichter van het CAK.

Tevens zal er dieper ingegaan worden op de financiële bijdrage die de overheid geeft voor de extra kosten die het leven met een chronische ziekte of een beperking met zich meebrengt. Dit wordt geregeld via de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten, de Wtcg. Deze wet biedt ook financiële ondersteuning voor ouderen en arbeidsongeschikten.

Er is voor de voorlichting slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de Service Punten van Wonen Plus Welzijn. Voor de bijeenkomst in Schagen is dit via telefoonnummer 0224-272880 en voor de bijeenkomst in Hippolytushoef via telefoonnummer 0227-591570. Beide Service Punten zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur.

Adresgegevens voorlichtingsbijeenkomsten:
Hippolytushoef: Zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41, Hippolytushoef
Schagen: Zorgcentrum De Bron, Kogerlaan 36a, Schagen


dinsdag 22 november

Sinterklaasvoorstelling ‘Gniffel en de fietsbandenboef’

BREEZAND - Theater Gniffel speelt in de aula van de brede school ‘Breed Zand’ het spannende sinterklaasstuk ‘Gniffel en de fietsbandenboef’.

In deze interactieve kindervoorstelling gaat Gniffel samen met Stuntel, het onhandige pietje van Sinterklaas, uitzoeken waarom er geen pepernoten meer zijn in Nederland. Als dan ook nog blijkt dat alle pietenfietsen, pietenrollators en pietensteppen opeens lekke banden hebben is het raadsel compleet. Zal Gniffel, samen met Stuntel en de kinderen het mysterie op kunnen lossen?

Deze voorstelling is uitermate geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Kom dus gezellig met uw (klein)kinderen naar de brede school aan de pastoor Verhoeffpark 112. De voorstelling begint om 16.00 uur.
Voor de entreeprijs van 5 euro krijgt elke bezoeker ook nog drinken en iets lekkers.Meer informatie kunt u vinden op www.theatergniffel.nl.
Om te reserveren, bel: 06-19505135 of mail naar theatergniffel@quicknet.nl.


woensdag 23 november

Verkiezingen Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - Vandaag vinden de gemeenteraadsverkiezingen Hollands Kroon plaats.

Dat is bijzonder, want deze verkiezingen zijn de enige in Nederland die op dit tijdstip worden georganiseerd. Omdat de vier gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer op 1 januari 2012 gaan fuseren tot gemeente Hollands Kroon zijn de zogenoemde herindelingsverkiezingen noodzakelijk. Er zijn dertien politieke partijen die hieraan deelnemen.
De stembureaus zijn van 7.30 tot 21.00 uur geopend.

Verkiezingsavond
Op de avond van de verkiezingen worden de stemmen geteld en de tussentijdse uitslag wordt
gepresenteerd in het Atrium van ‘De Ontmoeting’.
Wat: Uitslagavond
Wanneer: Woensdag 23 november
Tijd: Vanaf 21.00 uur (eindtijd is nog niet bekend)
Waar: De Ontmoeting, De Verwachting 1, Anna Paulowna.

Kunt u zich bij ons aanmelden als u bij deze avond aanwezig bent? Dit kan door te mailen naar communicatie@hollandskroon.nl of te bellen naar (0227) 510685.


woensdag 23 november

Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar volgende bingoavond op woensdag 23 november in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 14 december (kerstbingo)
Woensdag 25 januari
Woensdag 22 februari
Woensdag 28 maart (paasbingo)
Woensdag 25 april
Woensdag 23 mei


donderdag 24 november

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSHOEF - Van 15:00-18:00 uur (vrije inloop) is weer het maandelijkse veteranentreffen op Wieringen.

Waar: in Hotel-Café "de Harmonie", Kerkplein 1 in Hippolytushoef, (tel. 0227-591510).
Veteranen met partner uit de gehele regio zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.
Voor inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


donderdag 24 november

Winkels op Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Nel Fijnheer komt bij Wonen Plus Welzijn iets vertellen over de winkels op Wieringen. De activiteit is van 10:00 tot 11:30 uur in de recreatiezaal van Parkzicht.

Het gaat over de winkels die zijn opgericht in de periode vóór 1940. Er zijn er heel wat die al lang niet meer als zodanig bestaan en reeds lang in woonhuis zijn veranderd. Daarentegen zijn er ook winkels die al meer dan 100 jaar bestaan. Het is leuk om te horen hoe dit in de loop der jaren is veranderd. In het begin een winkeltje, later werd het een winkel en weer later een echte zaak.

Wonen Plus Welzijn organiseert eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking.
Deze activiteiten vinden plaats in de recreatiezaal van Parkzicht. Parklaan 11, 1777 BC Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Wieringen van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570 Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


vrijdag 25 november

Inloopspreekuur voor slechthorenden

HIPPOLYTUSHOEF - Wonen Plus Welzijn Wieringen maakt van 10.00-12.00 uur een gratis inloopspreekuur voor slechthorenden mogelijk.
Dit wordt gehouden in de Glazen Zaal van Parkzicht, Parkzicht 11.


Het inloopspreekuur wordt georganiseerd door de NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden) en Wonen Plus Welzijn. De NVVS kan inlichtingen geven over o.a. de vergoeding en de mogelijkheden van allerlei gehoorhulpmiddelen.
Zij kunnen geen technische problemen oplossen, maar wel advies geven en doorverwijzen.
Belangstellenden kunnen hun gehoor ook laten meten. Deze gehoortest gaat op afspraak.
Neemt u hiervoor even contact op met het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn Wieringen,
telnr. 0227-591570 (ma-vr 9.00-12.00 uur).
Door een gehoortest te laten afnemen, weet u precies of u bij eventuele aanschaf van een hoortoestel vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar.
Kunt u niet naar het Servicepunt komen, dan is ook een huisbezoek mogelijk.
Voor verdere vragen of een afspraak bij u thuis kunt u contact opnemen met dhr. Aantjes,
voorlichter van de NVVS, telnr. 0224-542042.


vrijdag 25 november

Keezen in De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF – Derde wedstrijd van de competitie Keezen in café de Kasteleen.Ook deze winter kan men in competitieverband dit gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.30 uur, inschrijven vanaf 20.00 uur. Tot die tijd is er vrij Keezen tijdens de openingstijden van het café en worden de spelregels uitgelegd.

Veel deelnemers hebben zich al weer aangemeld, maar ook nieuwe spelers kunnen mee doen aan de competitie in cafe de Kasteleen.

De volgende speeldatum is 16 december.


vrijdag 25 november

Klaverjassen in De Harmonie

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel gerust even 06 499 663 04.

De volgende klaverjasavonden zijn op:
 9 december          13 januari   (v)      9 maart  (v)
23 december (v) 27 januari 23 maart
10 februari (v) 6 april (v)
v = verloting 24 februari 20 april prijsuitreiking


vrijdag 25 november

Westfriese avond in Verpleeghuis Magnushof

SCHAGEN - Stichting Samen Vrienden van Woonzorggroep Samen organiseert op 25 november aanstaande een Westfriese avond in Verpleeghuis Magnushof. Deze avond staat in het teken van een echte Westfriese maaltijd, omringd met Westfriese verhalen en muzikaal omlijst met optredens van Aris Bouwens. De aanvang is om 18.30 uur en vindt plaats in restaurant ‘de Ontmoeting’ van het verpleeghuis.

De kosten voor de Westfriese maaltijd bedragen € 25,= per persoon, exclusief kosten van de drankjes. Hiervan gaat € 7,50 rechtstreeks naar de Stichting Samen Vrienden waarmee zij projecten financieren voor allerlei activiteiten die niet uit het normale zorgbudget betaald kunnen worden, ten behoeve van alle cliënten van onze woonzorggroep.

Aanmelden kan bij de receptie van het verpleeghuis via telefoonnummer 0224-211111. Meer informatie over de avond en het menu is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl.

Over Woonzorggroep Samen
Het centraal bureau is gevestigd in Schagen. Onze woonzorgcomplexen, zorgcentra en verpleeghuis bevinden zich in de gemeenten Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Zijpe. Vanuit twintig locaties leveren wij zorg- en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen met onze 1600 medewerkers en vele vrijwilligers zetten wij ons er elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.
Wij werken in een hartelijke en gastvrije omgeving waarin de cliënt centraal staat. Overigens zijn wij er niet alleen voor ouderen. Met onze professionele behandeling en revalidatie richten wij ons op volwassenen van alle leeftijden. Zie voor meer informatie www.woonzorggroepsamen.nl.


zaterdag 26 november
zaterdag 26 en zondag 27 november

Rommelmarkt AED

WIERINGERWERF - Stichting AED Wieringen/Wieringermeer houdt een rommelmarkt, waar u welkom bent vanaf 10.00 uur in cafe restaurant De Maaier.


Gaat u binnenkort uw zolder opruimen of heeft u nog spulletjes die u kwijt wilt ……. Wij zijn er blij mee!
Alle opbrengst komen ten goede aan AED apparatuur op Wieringen en in de Wieringermeer.
Dus heeft u spullen u kunt bellen naar: EMMY: 0629573402 of MARIANNE: 0613269920
Of stuur een mailtje naar info@stichting-aed.nl.
Ook hebben wij een website waar u kunt zien waar de aed's al geplaatst zijn www.stichting-aed.nl.


zondag 27 november
(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 267,25. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 181,30. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


donderdag 1 december

Open repetitie toneelvereniging Succeswoensdag 7 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt op woensdag 2 novembernaar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 6,- dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


maandag 12 en dinsdag 13 december

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).

De volgende openstellingsavonden zijn op maandag 9 en dinsdag 10 januari.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
21-08-2019 Valpreventiecursus
21-08-2019 Al veel mensen op de been bij het bloemschikken bij de Bloementent
21-08-2019 Vrijwilligers gevraagd
21-08-2019 Expositie Historische Vereniging
21-08-2019 Mantelzorger op vakantie
21-08-2019 Nieuw seizoen Gymnastiekvereniging Wieringen
20-08-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
20-08-2019 Programma
20-08-2019 In een viskist van de dijk af roetsen afgelast
20-08-2019 Is even wennen die nieuwe dijk
19-08-2019 De vlaggenmasten worden geplaatst
19-08-2019 Rondje om
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen Den Oever in teken van de Hollandse garnaal
19-08-2019 Hollands Kroonse jeugd telt in verhouding weinig overmatige alcohol gebruikers
19-08-2019 Dierenasiel het Schuthok zoekt plekje voor Punkie
19-08-2019 Rondvaart met historische Wieringer schepen tijdens de Flora
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen aanbiedingen
19-08-2019 Wieringer roeiploegen heersen in Den Helder
19-08-2019 Zondag voorlopig laatste fietsdag Afsluitdijk, drie jaar pauze
18-08-2019 Win een mooie prijs met jouw zomerfoto, dat kan ook bij ons dus
18-08-2019 Minuut van Succes
18-08-2019 Wandelen voor het goede doel
18-08-2019 37e Kwartje Trio Triathlon Live op Noordkop Radio
17-08-2019 Winst voor roeiers Du Pau Bouw
17-08-2019 Nieuw seizoen Vereniging Afsluitdijk
17-08-2019 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
17-08-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
16-08-2019 Wiekenkruis officieel in gebruik genomen
16-08-2019 Programma Tante Pietje
16-08-2019 Vergelijkingssite Knibble voor jonge ouders
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...