CDA Staatsecretaris Henk Bleker bezocht Hollands Kroon
Uitgegeven op 06-11-2011 om 08:42  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Staatssecretaris Bleker positief over ondernemers initiatieven. Zaterdag 5 november was staatssecretaris Henk Bleker op uitnodiging van het CDA aanwezig in Hollands Kroon. Hij bezocht o.a. de zeeverse vismarkt in Den Oever en tulpenbroeibedrijf Siem Munster in Slootdorp. Hij werd vergezeld door de lijsttrekker van het CDA Elaine Vlaming-Kroon en een grote groep Hollands Kroon CDA-ers.


Bleeker krijgt uitleg in de visafslag van Pim Visser, maar wie krijgt die groene kist tegen zijn kop?

De staatssecretaris sprak met de vrijwilligers van de zeeverse vismarkt en was daar zeer positief over. Ook heeft Pim Visser, directeur van de visafslag, met de heer Bleker gesproken over de verduurzaming van de visserij. Vooral de vermindering van de bijvangst is een belangrijke doelstelling. Eigenaren van een bedrijf in mechanische pierenwinning konden met de heer Bleker praten over de vergunningen voor hun activiteiten.
Op het bedrijf van de familie Munster werd de staatssecretaris door mevrouw Sandra Munster ge´nformeerd over de teelt en broeierij van tulpen. Tijdens een rondleiding op het bedrijf werd de tulpenbosmachine gedemonstreerd.

Met de CDA-ers en vertegenwoordigers van LTO werd gesproken over de mogelijkheden van een Greenportstatus van de Kop van Noord-Holland en de schaalvergroting in de agrarische sector en met name de veehouderij. De heer Bleker adviseerde om vooral mee te liften op de Greenportstatus van andere gebieden en krachten te bundelen. Bij de schaalvergroting zaten de diverse partijen op een lijn. Bij schaalvergroting spelen dierenwelzijn, inpassing in de omgeving en milieufactoren een belangrijke rol. Tevens is de maatschappelijke acceptatie een factor.
Na het werkbezoek van staatsecretaris Bleker bracht het CDA Hollands Kroon campagnebezoeken aan Kreileroord, Middenmeer en Slootdorp. In Middenmeer bracht een delegatie van het CDA met o.a. Theo Groot, Elaine Vlaming en beleidsmedewerker zorg van het CDA, Jitske Haagsma een werkbezoek aan wijksteunpunt De Kroon.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Waar naar toe? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...