Rommelig wedstrijdbeeld Tonegido
Uitgegeven op 06-11-2011 om 20:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Afgelopen zondag wisten de dames de twee punten thuis te houden en moest de Blinkert zonder punten weer richting Haarlem. Na een zeer rommelig wedstrijdbeeld, vanaf de zijde van Tonegido-dames, wisten zij te winnen met 21-13.

Bij de dames hebben enkele wisselingen plaatsgevonden in verband met afwezigheid van twee speelsters en dat wordt nu opgevangen door speelsters van het tweede en de a-junioren. De wisseling laat zien dat ook de dames uit het tweede en de a-junioren goed mee kunnen draaien.


Een goede verdediging in de eerste helft bij de dames van Tonegido.

Na het startsignaal was het Tonegido die duidelijk het voortouw nam in de wedstrijd en liep al snel uit naar een 4-0 voorsprong. De eerste tien minuten bracht echter een passief spel vanaf de zijde van Tonegido, zowel in de aanval als in de verdediging, en waren de dames meer individuen in plaats van het samenspelen als team. Het tempo bij de omschakeling naar de aanval lag veel te laag bij Tonegido. Hierdoor maakte zij het zich onnodig lastig en gingen teveel mee in het spel van de Blinkert. Men maakte teveel onnodige overtredingen en kreeg dan ook een aantal penalty“s tegen.


Mandy Kaan was scherp maar helaas werd de mooie worp gehouden door de keeper.

Maar de Blinkert stuitte afgelopen zondag op de sterk keepende Laura Kleimeer en wist de penalty“s niet te benutten. Goed om te zien in het team van Tonegido was dat ook de hoekspeelsters afgelopen zondag lieten zien dat hen geen ruimte geboden moet worden. Zij straften dit namelijk genadeloos af. De dames gingen rusten met een 13-6 voorsprong.


De hieruit voortvloeiende strafworp werd benut door Vera Stobbelaar.

In de rust kregen de dames de opdracht mee om het tempo op te voeren en daar waren alle dames het ook duidelijk mee eens. Maar ook nu bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Tonegido kon niet in het eigen spel komen en bleef maar hangen aan het ietwat trage spel van de Blinkert. De eerste vijf minuten van de tweede helft werd er dan ook niet gescoord. Men had een aantal snelle uitbraken, maar wisten niet iedere open kans te benutten. Maar hier en daar bloeide het spel van Tonegido op en liet men leuke acties zien. Ook de Blinkert had nog enigszins vertrouwen en snoepte hier en daar een doelpuntje mee. Tonegido won uiteindelijk met 21-13.


Vera Stobbelaar scoort een listig balletje vanuit de hoek (foto's: Michael de Jong).
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Een foto van de padvinderij op Wieringen rond 1960. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...