Eerste verlies Succes na enerverende tweede helft
Uitgegeven op 23-10-2011 om 21:03  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Succes heeft een 3-2 nederlaag geleden bij een fysiek spelend Nieuwe Niedorp.

De Wieringers moesten het deze middag stellen zonder de geblesseerde Dennis Norder en de vorige week aan zijn enkel gewond geraakte Jeroen Schuit .
De thuisclub had voor de rust het beste van het spel en met de wind in de rug wisten ze zich een aantal kansen te scheppen. De paal hielp de Succes-verdediging eenmaal en het vizier stond niet op scherp. Succes kreeg wat kleine mogelijkheden, maar afmakers waren schaars.
Uit een corner plofte de bal zomaar achter Freek de Kort in het doel, het eerste tegendoelpunt sinds 4 september. De rust ging zodoende in met een niet onverdiende 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Na de rust pakte Succes de zaken anders aan; de bal bleef veel beter in de ploeg en men wist zich diverse kansen te creëren. Echter, de thuisclub scoorde, volgens velen uit buitenspelpositie : 2-0.
Toen enkele minuten later Stef de Koning vlak buiten het eigen strafschopgebied onderuit werd getrokken, verwachtte een ieder een vrije schop voor Succes. De scheidsrechter gaf deze aan de thuisclub die dankbaar van dit presentje profiteerde: 3-0.

Gedreven door zoveel onrecht zette Succes met nog 20 minuten op de klok aan voor een ontketend slotoffensief, Eerst scoorde Bart de Kleine fraai de 3-1 en toen Richard Ansink uit een strafschop de aansluittreffer maakte, leek alles weer mogelijk.
Een sensatie hing in de lucht toen Ansink weer vanaf 11 meter de gelijkmaker kon inschieten. De keeper van de thuisclub wilde ditmaal niet meewerken en stopte de bal. Zo eindigde het vooral na rust aantrekkelijke duel voor de mannen van Kuut in een teleurstelling.

A.s. zondag wacht de revanche thuis tegen Graftdijk.

Klik hier voor de stand en het programma.