Dick Doornik neemt afscheid van de organisatie van de wielersport
Uitgegeven op 18-10-2011 om 13:13  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De redactie ontving de volgende brief van Dick Doornik. In de brief kondigt Dick zijn afscheid aan als mede organisator van de talrijke en grote wielerevenementen op Wieringen en in de Wieringermeer.

"Met het beŽindigen van mijn functie als secretaris van de Stichting Meertour sluit ik een 30-jarige betrokkenheid bij de regionale wielersport af.
Tijdens de ploegenpresentatie van de 25ste Rabo Meertour op 19 mei j.l. heb ik van velen van u reeds afscheid genomen.
Mede voor diegenen die er toen niet bij waren deze brief.


In de afgelopen 30 jaar ben ik actief geweest als renner, clubbladredactielid, chauffeur, ploegleider, verkeersregelaar, jurylid, wedstrijdleider en bestuurder.
In 1980 begonnen als mederedacteur van het clubblad "Criterium" van de HRTC D.O.K. en vervolgens bestuurslid p.r. zaken bij dezelfde vereniging. Het was in die tijd dat mijn contacten met de regionale pers ontstonden.

Op Wieringen ben ik 13 jaar wedstrijdleider/jurylid geweest bij de ronden van Westerland, Den Oever en de Viking Tour.

De laatste 15 jaar was ik als algemeen- en wedstrijdsecretaris actief bij de Stichting Meertour, een organisatie die in die periode uitgroeide van een lokaal gebeuren tot het evenement wat het nu is met deelname van amateurs/sportklasse licentiehouders uit Noord-Holland en ver daarbuiten.
De eerste drie jaren fungeerde ik als een soort mediator tussen de toenmalige schaatsjury en de organisatie. De jarenlange ervaring die ik toen al had bij o.a. de toenmalige Profronde van Nederland (thans Eneco-Tour) heb ik kunnen gebruiken om de Stichting Meertour te adviseren.
Dit resulteerde een 6-tal jaar geleden tot een aansluiting bij de KNWU zodat we nu elk jaar kunnen rekenen op een deskundige jury. Een prettige bijkomstigheid is dat renners, vrijwilligers en organisatie nu goed verzekerd zijn.
In 2008 werd op mijn voorspraak door de KNWU de innovatieprijs toegekend vanwege de succesvolle cyclus trainingswedstrijden in het voorjaar op industriegebied ďde SchelphorstĒ in Wieringerwerf.
Het reglement van de Meertour is door mij geheel herzien evenals de routebeschrijvingen en het programmaboek.
De samenstelling van de volgerkaravaan met indeling radiocommunicatie, instructies voor de chauffeurs etc. etc. is nu ook op orde zodat ik met een gerust gevoel de wedstrijdtechnische zaken aan mijn aflosser kan overlaten.

Ik heb besloten om met ingang van 1 januari 2012 mijn functie als secretaris van de Stichting Meertour over te dragen om persoonlijke redenen: door het (voorlopig) overwinnen van een levensbedreigende ziekte ben ik over een aantal zaken anders gaan denken en wil ik in het voorjaar samen met mijn echtgenote er vaker op uit trekken. De Meertour vergt vooral in de aanloop (januari t/m april) namelijk veel tijd en voorbereiding, vandaar.
Wel blijf ik betrokken bij de organisatie van de UCI-wedstrijden "Ronde van het Groene Hart", Olympia's Tour en de Eneco-Tour zodat de band met de wielersport blijft zij het niet meer in regionaal verband.
Ook blijf ik beschikbaar als adviseur voor de Stichting Meertour.
Bij deze wil ik van iedereen afscheid nemen en dank zeggen voor de jarenlange prettige contacten op wielergebied.
In de toekomst hoop ik velen van jullie nog eens te zien langs een of ander parkoers!"

Dick Doornik
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Ben Kuijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...