Tonegido verliest laatste buitenwedstrijd
Uitgegeven op 17-10-2011 om 21:36  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN – Voor de laatste buitenwedstrijd reisden de dames van Tonegido af naar Tuitjenhorn. Hier troffen zij de welbekende dames van Hollandia T, welke momenteel ongeslagen aan de top staan in de competitie. Na een spannende 60 minuten, waarin het aan vechtlust absoluut niet ontbrak, waren het toch de Wieringers die aan het kortste eind trokken: 21-18

Na het fluitsignaal lag het tempo direct erg hoog aan de kant van Hollandia T. De verdediging van Tonegido stond nog niet op scherp waardoor de cirkelspeelster van Hollandia T teveel ruimte kreeg. Dit werd onmiddellijk afgestraft en Tonegido stond dan ook snel op een fikse achterstand. Na een minuut of tien was daar de wake-up call en stond zowel de aanval als de verdediging op scherp, waardoor de achterstand weggewerkt werd. Het team draaide zoals dat het behoort te doen en ook de invallers Desiree Wagenaar, Lieke Wigbout en Marissa Slaghekke lieten zien dat zij prima mee kunnen in deze ploeg. De aanval liet mooie combinaties zien en ook het loopwerk van de hoeken werd beloond met fraaie doelpunten. De benjamin van de ploeg, Maud Boks, demonstreerde dit uitstekend en liet zien dat ze meer dan thuis hoort binnen het team. Bij het horen van het rustsignaal was de stand 8-10 in het voordeel van Tonegido.
De opdracht van coach Minnes voor de tweede helft was dan ook: “Gewoon zo doorgaan”. Het leek echter of er direct vergeten was hoe de eerste helft verlopen was, want het tweede deel vertoonde een heel ander wedstrijdbeeld. Hoewel de stand gelijk op liep kwamen de doelpunten aan de kant van Tonegido nu alleen nog voort uit individuele acties. De vechtlust was zeker niet verdwenen, maar de de dames wisten elkaar niet meer te vinden. In de verdediging begonnen zich hier en daar wat scheurtjes te vertonen en het was wederom de cirkelloopster van Hollandia T die hiervan profiteerde en zelfs door de kleinste gaatjes het doel wist te bereiken. Hoewel Melissa Boersen deze dag baas was binnen de 9 meter, wist Hollandia via andere wegen de bal in het net te krijgen. Ook de hoeken van Hollandia T bleken in de tweede helft levensgevaarlijk, waardoor de thuisspelende ploeg weer op voorsprong wist te komen. Tonegido probeerde, maar wist hier geen antwoord meer op te geven en dit resulteerde dan ook in een einduitslag van 21-18 in het voordeel voor de meiden in het rood.
Franciska Prins (9); Maud Boks (3); Eefje Kuitert, Melissa Boersen (2); Vera Hille (1)