Activiteiten op en in de omgeving van Wieringen
Uitgegeven op 17-10-2011 om 11:20  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Alle activiteiten op Wieringen en in de omgeving zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


maandag 24 oktober

Kinderclub in de Ankerkerk

HIPPOLYTUSHOEF – Het nieuwe seizoen van Kinderclub Kompas ’t Ankertje in de Ankerkerk gaat van start.

De eerste avond is er een bingo met gave prijsjes!
Steeds gaan wij iets lekkers maken, knutselen of spelletjes doen. Denk jij dat je dit leuk vindt, en ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud? Dan ben je van harte welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk van 19.00 tot 20.00 uur.
De toegang is 1 Euro. Wil je meer weten?
Bel of email naar: Eileen Schaddelee tel: 593460 email: e.schaddelee@quicknet.nl.

Data Club:
24 oktober, 7 en 21 november, 19 december, 9 en 23 januari, 6 en 20 februari, 5 en 19 maart. 2 en 16 april.
Op 12 mei wordt het seizoen afgesloten met een club uitje.dinsdag 25 oktober

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 26 oktober

Kinderexcursie over geheimzinnige paddenstoelen

DEN HELDER - Je kunt met de gidsen van Landschap Noord-Holland op zoek naar grappige en geheimzinnige paddenstoelen. Van 13.30-16.00 uur kijken we in de Grafelijkheidsduinen hoeveel we er kunnen ontdekken.

Paddenstoelen zijn heel geheimzinnig. Op een vroege morgen zie je ze ineens staan. Waar komen die zo plotseling vandaan? Natuurlijk gaan we op zoek naar de prachtige vliegenzwam. Rood met witte stippen. Maar er staan er nog veel meer. Heb je wel eens een aardtong gezien? Of de parelstuifzwam? Die heeft niet voor niets de bijnaam duivelsoog.
Het wordt een spannende excursie, dus neem een vriendinnetje of vriendje mee.
Deze middag is uitermate geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Uiteraard mogen er volwassenen als begeleider mee. Er kunnen 25 kinderen mee.


We komen vast zo’n prachtige aardster tegen . . . Foto Henk van Bruggen

Aanmelden is gewenst en kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in of telefonisch via 088-0064455. Eventueel is ook ter plaatse aansluiten mogelijk, maar vol is vol. Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.


woensdag 26 oktober

Schilderen voor kinderen

DEN OEVER - Er is van 14:00 tot 17:00 uur weer schilderen voor kinderen bij Ina Buisman.

Ik weet niet wie het fijner vind om dit te doen, de kinderen of ik die ze les geeft. Maximaal kunnen er 12 kinderen bij mij terecht. Maar minder, zelfs drie zijn van harte welkom. Wat ik probeer is niet de kinderen een bepaale stijl op te dringen, maar het plezier te laten ondervinden om naar jezelf te luisteren en iets te maken waar ze zelf achter kunnen staan. Niet mooi bestaat dus bij mij niet.
Opgeven kan via tel.:0227-512399 of per mail: inabuis@xs4all.nl.


woensdag 26 oktober

Avonturierster Jolanda Linschooten bij Vrouwen van Nu

HIPPOLYTUSHOEF - Jolanda Linschooten komt naar Wieringen en vertelt over haar expeditie van vierhonderd kilometer, die zij in 2009 maakte naar Arctisch Canada.

Into the White is een voettocht met haar maatje, de hond Herschel en slede, over de Mackenzie Delta en dwars door de onbewoonde Richardson Mountains van Noord Canada naar de kleine Indianen nederzetting Old Crow, dat in de Yukon Territory ligt.De avond wordt gehouden in café de Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef. Aanvang van de avond is 20.00 uur, entree voor leden € 3,50 en voor gasten, die deze avond van harte welkom zijn € 6,50. De entree is inclusief koffie of thee vooraf en een consumptie in de pauze.


donderdag 27 oktober

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSHOEF - Van 15:00-18:00 uur (vrije inloop) is weer het maandelijkse veteranentreffen op Wieringen.

Waar: in Hotel-Café "de Harmonie", Kerkplein 1 in Hippolytushoef, (tel. 0227-591510).
Veteranen met partner uit de gehele regio zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.
Voor inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


donderdag 27 oktober

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 27 oktober

Voorlichting over valpreventie bij Wonen Plus Wezlijn

HIPPOLYTUSHOEF – Mevrouw B. Grooteman geeft ouderen voorlichting over valpreventie voor Wonen Plus Welzijn. De uitleg is van10:00 tot 11:30 uur in de recreatiezaal van Parkzicht.

De gevolgen van een val zijn voor ouderen vaak ernstig. Daarom is het belangrijk om valpartijen door ouderen te voorkomen. Een goede conditie, een veiliger ingericht huis en aangepast gedrag kan het risico op een val verkleinen. Mevrouw B Grooteman zal aan de hand van oefeningen en uitleg meer informatie geven over wat u zelf kunt doen aan valpreventie.

Wonen Plus Welzijn organiseert eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking.
Deze activiteiten vinden plaats in de recreatiezaal van Parkzicht. Parklaan 11, 1777 BC Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Wieringen van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570, maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


vrijdag 28 oktober

Griezelen en vertier gaan hand in hand op Halloweenmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Het centrum van Hippolytushoef wordt weer omgetoverd in een 'spookstad'. Van 14.00 uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds is het centrum van het dorp namelijk weer het toneel van de jaarlijkse Halloweenmarkt. De Ondernemersvereniging Midden-en West Wieringen houdt ook deze editie vast aan het beproefde concept waar griezelen en het vertier hand in hand gaan.

Zoals gebruikelijk zal ook tijdens deze editie van de Halloweenmarkt een bonte stoet van heksen, trollen, weerwolven, zombies en wandelende skeletten de straten van Hippo bevolken. Niet alleen om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen maar ook om voor de nodige vertier te zorgen in de vorm van spelletjes, caberet en ander volksvermaak. Naast de ruim 70 spookfiguren geven ook veel marktkooplui gehoor aan het thema van deze markt.

Een in het oog springende kraam is dit jaar die van de Lionsclub. Zij gaan voor het goede doel broodjes haring verkopen, gesponsord door Bakker Bellis en 't Vishoekje. Stichting AED Wieringen/Wieringermeer staat er met een loterij en Dagverzorging Noorderlicht is dit jaar ook precent met een kraam met spullen.

Hoewel de spanning, de horror en nodige humor natuurlijk niet mogen ontbreken, is ook dit jaar weer veel aandacht besteed aan het sfeervolle karakter van de Halloweenmarkt. Onder meer gezellig aangeklede marktkramen met sfeervolle verlichting, uitgeholde pompoenen en versierde etalageruiten versterken het thema.

De smalle straatjes in het centrum van Hippolytushoef zijn bij uitstek geschikt om het eens flink te laten spoken. De luguberste van allemaal: “de Spooksteeg” - tussen Bakker Bellis en de Etos - heeft in de loop der jaren een heel angstaanjagende reputatie opgebouwd. Dacht je vorig jaar het allerengste te hebben meegemaakt? Dan heb je het mis. Dit jaar is de steeg enger dan eng. Dus kom maar op als je durft!

Voor degenen die minder sterk in hun schoenen staan is er natuurlijk ook wat luchtiger griezelplezier op de markt. Zo is het plein bij de Katholieke kerk weer het toneel van griezelspelletjes voor de kinderen. Hoewel luchtig? De namen van de activiteiten: skelet rollen, grafzerk werpen, rollende ogen en galgenbal klinken niet bepaald geruststellend in de oren. Gelukkig klinken de namen wreder dan ze in werkelijkheid zijn. Voor jonge bezoekers is het alleen maar leuk om mee te doen. Evenals het snotgraaien en het grabbelen in de jurk van de heks die op verschillende plekken op de markt rondwaart.

Deze editie van het van oorsprong Angelsaksische feest kent ook weer veel vertrouwde items zoals de griezelige spooktocht van buurtvereniging Noordervenne met start op 't Hoekje. Deze locatie is wegens het succes van vorig jaar opnieuw omgetoverd tot pompoenenplein. In de stijl van de avond staat er voor de inwendige mens de inmiddels vermaarde “afgehakte vingers” op het menu. Een delicatesse, zo lekker dat je moet uitkijken dat je je eigen vingers er niet bij op eet. De waarzegster is present en ook de gevaarlijk uitziende vuurspuwer zal zijn niet geringe kunsten tonen aan het publiek. En wie weet steekt de bekende weerman Piet Paulusma, net als vorige jaren, nu ook nu weer de Afsluitdijk over voor zijn dagelijkse weerpraatje.vrijdag 28 oktober

Klaverjassen in De Harmonie

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel gerust even 06 499 663 04.

De volgende klaverjasavonden zijn op:
11 november          13 januari   (v)      9 maart  (v)
25 november (v) 27 januari 23 maart
9 december 10 februari (v) 6 april (v)
23 december (v) 24 februari 20 april prijsuitreiking

v = verlotingzaterdag 29 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!
Het is mogelijk om een lekker bakje koffie te drinken terwijl u wacht op uw vis.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 29 oktober

Halloween Dart Toernooi

HIPPOLYTUSHOEF - Dartclub Wieringen organiseert een Singel dart toernooi in het Dorpshuis.

Het Halloween Toernooi is toegankelijk voor iedereen van boven de 16 jaar. De zaal gaat open om 19.00 uur, om 20.00 uur beginnen de wedstrijden.
Het inschrijfgeld bedraagt € 4.00 p.p.
Opgave bij Gerard Kortekaas 0227-59295 of bij Peter de Broeder 06-25207554.


zaterdag 29 oktober

Rewind the 80's & 90's in Hippo Kart Center

HIPPOLYTUSHOEF - Er is groot feest in Hippo Kart Center te Hippolytushoef in samenwerking met Tommy Music.

Tommy Music is een organisatie uit Den Helder die al menig evenementen achter zijn naam heeft staan. Ben Saunders, Radio 538, Veronica zijn een paar namen waar al mee is samengewerkt. Maar op zaterdag 29 oktober gaan we met z'n allen terug in de tijd, terug naar de tijd van Madonna, MJ, Bryan Adams... Maar ook Vanilla Ice, Venga Boys en Paul Elstak. Alles zal voorbij gaan komen op het nieuwe concept van Tommy Music "Rewind The 80's & 90's". Trek de oude dansschoenen maar aan en kom gezellig feest vieren in het Hippokart Center.

Kaartverkoop zal binnenkort gaan starten en kaarten voor dit evenement kosten slechts € 5,- in de voorverkoop en € 7,50 aan de deur. Kaarten zijn te koop bij het Hippokart Center en online zijn ze al te koop via www.tommy-music.com.
zaterdag 29 oktober

Open lessen jeugdtheater in Vikingschip

DEN OEVER - De theatercursussen voor kinderen en jongeren in het Vikingschip te Den Oever beginnen met een open les, zodat kinderen en jongeren vrijblijvend kennis kunnen maken met de verschillende theatercursussen.

In de cursus voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, bestaande uit 16 lessen worden op een speelse manier de verschillende podiumvaardigheden aangeleerd. De groep wordt begeleid door Jolanda van Hamersveld, die al jaren deze cursussen verzorgt voor Stichting Kunst en Cultuur Vikingschip.

Door middel van verschillende spelvormen wordt gewerkt aan expressie door middel van houding, beweging en mimiek. Ook leert het kind zich te concentreren naar de ander te luisteren. Het is heel belangrijk dat een kind zich veilig voelt in de groep. Vraagt een kind veel aandacht, of is het juist erg verlegen? In beide gevallen is deze cursus heel geschikt. De kinderen leren om op elkaar te letten en op hun beurt te wachten; kortom: elkaar in hun waarde laten. Voor de ontspanning wordt gebruik gemaakt van verschillende (kinder-)yogaoefeningen. Vaak wordt er in de schoolvakanties aan decorstukken gewerkt door kinderen die dat willen en daarvoor gelegenheid hebben.

In de loop van de cursus wordt toegewerkt naar een eindpresentatie. Met veel of weinig tekst, geïmproviseerd of met een script? Dat is afhankelijk van wat er ontstaat, of wat de mogelijkheden zijn in de betreffende groep. In ieder geval zijn er muziek, licht, geluid en zelfgemaakte decorstukken; soms beeldprojecties; in de theaterzaal van het Vikingschip is alles mogelijk om er iets moois van te maken en de presentatie is gratis toegankelijk voor iedereen die maar wil komen kijken. De lessen zijn op zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. De open les op 29 oktober is vrij toegankelijk voor alle belangstellende deelnemers en biedt een leuke gelegenheid om het eens te proberen!

Voor de jongeren van 10 jaar en ouder wordt de cursus verzorgd door Mareille van Straaten (foto). Ze is als theaterdocent, actrice en regisseur actief bij verschillende gezelschappen in de regio en heeft al een schat aan ervaring in het werken met jongeren. De serie lessen is opgebouwd in 3 delen. Een deel improviseren, een deel maken en een deel spelen met tekst. Vervolgens zullen de cursisten met deze ‘gereedschappen’ toewerken naar een eindpresentatie voor publiek.

In haar lessen maakt ze veel gebruik van improvisatie en oefeningen uit de theatersport. Improviseren is een wezenlijk onderdeel van het leren ‘spelen’ met elkaar, op toneel staan en met een publiek omgaan. Het improviseren zorgt vaak voor veel spelplezier, wat erg belangrijk is. Een ander onderdeel is het ‘maken’ van scènes. De spelers leren hoe ze van idee tot scène kunnen komen door hierover te brainstormen, uit te proberen, te spelen, af te spreken en aan te scherpen. In het laatste deel van het seizoen wordt ook gewerkt met tekst. Bij het spelen van een theatertekst komen andere dingen kijken. Je moet bijvoorbeeld de tekst uit je hoofd leren, weten welk personage je speelt, weten waar de scène over gaat en dan nog steeds improviseren met de vaststaande tekst. Met deze middelen wordt gewerkt aan de uiteindelijke eindpresentatie aan het eind van het seizoen; waarbij de eigen inbreng van de groep ook belangrijk is.

De lessen voor deze groep zijn op zaterdagochtend van 10.30 tot 11.45 uur. De cursus start ook op 29 oktober met een open les, vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Bij voldoende aanmeldingen wordt de groep opgesplitst in twee leeftijdcategorieën en worden de tijden aangepast.

Voor informatie kan men bellen met Marjan Smit 0227-593630 of kijk op www.vikingschip.nl op de pagina van de stichting.


zondag 30 oktober

Struinen over duin, dijk en strand

DEN HELDER - Van 09.00 tot 13.00 uur maakt gids Henk Bouma van Landschap Noord-Holland een zwerftocht door de afwisselende natuur bij Den Helder. We letten speciaal op vogels en sporen in het landschap.

De herfst is een prachtige periode om de natuur te beleven. Weet u dat in deze periode van het jaar de mossen vaak prachtig bloeien? We komen ook vast paddenstoelen tegen. Vogels trekken altijd de aandacht. Op het strand krijgen we waarschijnlijk drieteenstrandlopers te zien. Die rennen voortdurend langs de vloedlijn om iets eetbaars te vinden. Maar we komen misschien ook sneeuwgorzen tegen. Tussen het aanspoelsel gaan we op zoek naar leuke vondsten. Vaak zijn er sporen van vossen te vinden die ’s nachts het strand afstropen, op zoek naar iets eetbaars. We letten ook op zeevogels zoals zeekoet en zwarte zee-eend.
Als u een verrekijker heeft, raden wij u aan die mee te nemen.
Vanwege de lengte van de wandeling is het verstandig iets te eten en te drinken mee te nemen.


Onderweg komen we vast sporen van een vos tegen. Foto Leen Gottschal

Aanmelden is gewenst en kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in of telefonisch via 088-0064455. Eventueel is ook ter plaatse aansluiten mogelijk, maar vol is vol. Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.


zondag 30 oktober

Op zoek naar paddenstoelen in het Wildrijk

DEN HELDER - Van 13.30 tot 15.30 uur staat het Wildrijk in het teken van paddenstoelen. Er groeien er gelukkig nog volop en deze keer zijn er ook kabouters te vinden. Zij helpen de kinderen mee ze te vinden. Maak er met de kinderen een leuke middag van!

De herfst is het seizoen van de paddenstoelen. In het bos van het Wildrijk kunnen de kinderen met een zoekkaart proberen er zoveel mogelijk te vinden. Op sommige plaatsen helpen kabouters een handje mee. Hoe heten de paddenstoelen die je ontdekt eigenlijk? De vliegenzwam ken je vast wel. Rood met witte stippen. Maar die andere? Aan het einde van de middag weet je vast van meer soorten de naam.
Neem een spiegeltje mee. De gids van Landschap Noord-Holland zal je wel vertellen waar je die voor nodig hebt.


De vliegenzwam is altijd populair. Foto Henk van Bruggen

Ook zin in een bijzondere middag? Aanmelden kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in of telefonisch: 088-0064455. Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk, maar vol is vol. De kosten bedragen € 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen € 3,50 en kinderen tot 12 jaar € 2,50. Het Wildrijk is eenvoudig te vinden door vanaf het Noordhollandsch Kanaal richting Sint Maartenszee te rijden. Meteen links is een parkeerterrein. Even verderop rechts van de kruising Zeeweg/Belkmerweg is de ingang van het Wildrijk.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 267,25. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 181,30. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


woensdag 2 november

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt op woensdag 5 oktober naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 6,- dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.

Houdt de onderstaande datum vrij in uw agenda:
- Woensdag 7 december


woensdag 2 november

Thema-avond ‘Fit en gezond de schooltijd door’

WIERINGERWERF - De ouderraad van rsg Wiringherlant houdt haar algemene jaarvergadering met aansluitend een thema-avond met het thema "Fit & Gezond de schooltijd door".

De ouderraad nodigt niet alleen ouders, maar ook andere belangstellenden uit om de thema-avond ‘Fit en gezond de schooltijd door’ bij te wonen. Het thema wordt gegeven door Luuk Dillerop van de NKO (Nederlandse ouder- vereniging Katholiek Onderwijs). Het programma is interactief van opzet. Gedurende het eerste uur wordt geïnformeerd over diverse wetenswaardigheden op gezondheidsvlak. Na de pauze worden meningen en ervaringen uitgewisseld aan de hand van een praktijkopdracht.

De avond wordt gehouden in de aula van RSG Wiringherlant aan de Terpweg in Wieringerwerf. De algemene jaarvergadering begint 19.30 uur, de thema-avond een uur later.


donderdag 3 november

Denksport en geheugentraining bij Wonen Plus Welzijn

WIERINGERWERF – Er is weer een bijeenkomst van de Plusgroep van Wonen Plus Welzijn Wieringermeer. U kunt kennis maken met verschillende vormen van denksport en geheugentrINING.

Tijdens de bijeenkomst bent u van harte welkom om gewoon even binnen te lopen voor een kopje koffie, een spel, iets creatiefs, om een praatje te maken of met een vraag.
We vullen met elkaar de middag in, afhankelijk van wat een ieder wil en kan.
Kaarten maken, klaverjassen, tekenen, sjoelen, schilderen, sieraden maken, er kan van alles gedaan worden. Ontmoeting, iets samen met anderen doen en andere mensen leren kennen staat centraal.

Op 3 november kunt u, als u wilt, kennismaken met verschillende vormen van denksport en geheugentraining. Kruiswoordpuzzels, woordzoekers, sudoku’s maar ook dammen, memory en speloefeningen voor geheugentraining.
Het is er allemaal, voor iedereen die dit eens wil uitproberen.

De Plusgroep is voor alle leeftijden, we zien u graag tijdens onze bijeenkomsten!
De bijeenkomst is van 13.30 tot 16.00 uur in de Dukdalf, Schipperskade 1 in Wieringerwerf.

Voor meer informatie of aanmelding: Wonen Plus Welzijn Wieringermeer, tel. 0227- 600079 tussen 9 en 12 uur, of via de mail: c.leijen@wonenpluswelzijn.nl.


zaterdag 5 november

Help mee: opknapbeurt voor Nederlandse landschap

Duizenden vrijwilligers gaan samen aan de slag op de landelijke Natuurwerkdag. Wilt u ook helpen wilgen knotten, poelen schoonmaken en takkenrillen aanleggen voor kleine zoogdieren zoals egels? Landschap Noord-Holland roept iedereen die van de natuur geniet op mee te doen aan de jaarlijkse opknapbeurt van het Nederlandse landschap. Op Wieringen is dit jaar voor het eerst een werklocatie, aan de Keizerspoeldijk. Ze gaan hier tuunwallen herstellen.Vorig jaar meldden zich landelijk maar liefst 12.000 vrijwilligers aan, op ruim 370 locaties in heel Nederland. In Noord-Holland zijn er nu al 44 werklocaties en dat worden er nòg meer de komende weken. Voor iedereen is er aangepast werk te doen. De Natuurwerkdag is ook een sociaal evenement waar je mensen ontmoet met een groen hart net als jij. En dat deze combinatie enthousiasmerend werkt, blijkt ieder jaar opnieuw: veel deelnemers melden zich na deze dag aan bij lokale groepen voor natuur- en landschapsbeheer. De beste ambassadeurs die het landschap zich kan wensen.

Neem snel een kijkje op de website www.natuurwerkdag.nl en lees hoe andere deelnemers het vorig jaar vonden. Er zijn ook speciale kinderactiviteiten. Landschap Noord-Holland hoopt jongeren, gezinnen en ouderen aan te moedigen om vaker in het landschap aan de slag te gaan als vrijwilliger. Natuur is van vitaal belang, niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor mensen die baat hebben bij een rijke natuur en een mooi landschap.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.


zondag 6 november

Buffet Dansant in zaal Bloemenlust in Breezand

BREEZAND – Vandaag is er een Buffet Dansant met live muziek in een gezellige sfeer en met een heerlijk buffet in Zaal Bloemenlust.

U wordt om 19.00 uur ontvangen met een welkomstdrankje, en daarna kunt u genieten van een heerlijk drie gangen buffet , bestaande uit diverse voorgerechten, diverse hoofd gerechten en een spectaculair dessert buffet.Tussen de gangen door kunt u uw danskunst ten toon spreiden op de ruime dans vloer. Deze avond biedt Bloemenlust u aan voor € 40,00 p/p, inclusief buffet ,muziek en een welkomstdrankje.
Reserveren voor deze avond kunt u via info@bloemenlustbreezand.nl of bel met 0223-521293 Wij hopen u te mogen verwelkomen op 6 november!
Voor meer informatie kunt u kijken op www.bloemenlustbreezand.nl.


maandag 7 en dinsdag 8 november

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).

De volgende openstellingsavonden zijn op:
- maandag 12 en dinsdag 13 december;
- maandag 9 en dinsdag 10 januari.


vrijdag 11 november

Spreekuren Visio bij KopGroep Bibliotheken

WIERINGERWERF – Visio houdt van 14.00 tot 16.00 uur spreekuur in de bibliotheek aan het Loggerspelin 4 in Wieringerwerf.

In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor wonen, werken, ontspanning, onderwijs, opvoeding en mobiliteit. Dit najaar houdt Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, in diverse vestigingen van KopGroep Bibliotheken gratis spreekuren.
Deze spreekuren zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen die zelf slechtziend of blind zijn, maar ook mensen die professioneel of persoonlijk betrokken zijn kunnen bij Visio terecht.

Sommige mensen zijn slechtziend of blind vanaf de geboorte. Ook kan het gezichtsvermogen langzaam achteruit gaan of kan het iemand acuut overkomen. Dat levert verschillen op in de manier waarop een visuele beperking beleefd wordt en welke vragen er spelen.
Tijdens de spreekuren in de bibliotheek kunnen belangstellenden ook hulpmiddelen bekijken en uitproberen. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.

De spreekuren van Visio vinden op de volgende data plaats:
dinsdag 8 november van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Callantsoog
vrijdag 11 november van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Wieringerwerf
woensdag 16 november van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Niedorp


zondag 13 novemberzaterdag 19 november

Zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt op 8 oktober een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 10 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 19 november

3 JS & Imca Marina op Hollandse Avond

BREEZAND - Het gezellige avondvullende evenement ‘De Hollandse Avond’ vindt weer plaats in de diverse locaties binnen Bloemenlust.

Met de 3 JS heeft de organisatie wederom weer een waardige hoofdact op het evenement staan die de laatste jaren steevast uitverkocht is. Ook Imca Marina, de moeder van het feest en de sfeer, zal zorgen voor een onvergetelijke avond. Naast deze toppers komen er nog veel meer lokale, regionale en bekende artiesten zoals Truus Trut & de Terlenka’s en Tom Haver optreden. De kaartverkoop is in volle gang. Een kaart kost in de voorverkoop € 17,- en zijn te koop bij Café Bloemenlust in Breezand, Café de Boemerang en Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna, alle Free Record Shops en online via de nieuwe site van Bloemenlust www.bloemenlustbreezand.nl of www.feestlust.nl.


woensdag 23 november

Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar volgende bingoavond op woensdag 23 november in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 14 december (kerstbingo)
Woensdag 25 januari
Woensdag 22 februari
Woensdag 28 maart (paasbingo)
Woensdag 25 april
Woensdag 23 mei


vrijdag 25 november

Keezen in De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF – Derde wedstrijd van de competitie Keezen in café de Kasteleen.Ook deze winter kan men in competitieverband dit gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.30 uur, inschrijven vanaf 20.00 uur. Tot die tijd is er vrij Keezen tijdens de openingstijden van het café en worden de spelregels uitgelegd.

Veel deelnemers hebben zich al weer aangemeld, maar ook nieuwe spelers kunnen mee doen aan de competitie in cafe de Kasteleen.

De volgende speeldatum is 16 december.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Herdenking Dakotaramp op de Waddenzee naast Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...