Asahi-San op Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi
Uitgegeven op 16-10-2011 om 21:33  |  link  |  bewaar  |  print

DIT IS HET TIENDUIZENDSTE BERICHT OP WIERINGERNIEUWS GEPLAATST!


ALKMAAR - Afgelopen zondag togen 4 judoka’s, Bouke Steinfort, Nick Beemsterboer, Merlijn Busch en Joost Bosman van Asahi-San naar Alkmaar om daar mee te doen aan het Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi. Dit toernooi is met 600 judoka’s druk bezocht door veel topjudoka’s uit Nederland maar ook uit Noorwegen, Zweden, Engeland, België en Frankrijk.

Dit toernooi werd gehouden volgens de regels van dubbele eliminatie met herkansing. Dit houdt in dat een judoka na de eerst verloren partij nog één kans krijgt. Wordt een tweede partij daarna verloren, volgt automatisch uitschakeling.
Verdeeld over de gehele dag werden de judoka’s van Asahi-San verwacht.

Joost beet het spits af. Voor Joost was dit het eerste toernooi van dit niveau. Zijn doel was om te leren van dit soort toernooien. Zijn eerste twee partijen won Joost. De twee daarop volgende verloor hij waarna het toernooi voor hem ophield.


Bouke SteinfortBouke verloor zijn eerste partij van een Noorse tegenstander. Dit legde meteen de druk bij Bouke. Hij kon zich geen verlies meer permitteren. De daarop volgende partijen werd er vol gestreden voor de winst. Het uiterste werd gevraagd van Bouke. Eén partij eindigde onbeslist en werd met twee minuten verlengd om een winnaar te krijgen. Met 3 gewonnen partijen werd Bouke tweede.

Nick deed mee met dit toernooi om zg. Dan punten te verdienen. Deze Dan punten zijn nodig om mee te kunnen doen aan de zwarte band examen. Helaas was voor Nick de tegenstand te groot. Hij verloor zijn eerste twee partijen met uitschakeling tot gevolg.

Merlijn was de laatste judoka van Asahi-San die deze dag de mat op ging. Merlijn begon goed. Hij won zijn eerste partij. De twee daar op volgende partijen verloor Merlijn. Ook hij was daarmee uitgeschakeld.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Wieringer historie:
Kaasfabriek Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...