Music palace number one
Door: Frank Ottens

Uitgegeven op 08-06-2016 om 18:37

Toevallig dat ik dinsdagmiddag, op weg naar huis, langs De Oude Beurs reed. Vroeger de trots van Middenmeer, nu een bouwval van de treurigste soort. Het vroegere feestpaleis ziet eruit alsof het elk moment in elkaar kan storten.

Kapotte ramen, verrot hout, afbladerende verf – je kunt je nauwelijks voorstellen dat we hier Fleetwood Mac, BB King en Status Quo ooit zagen optreden.

Maar de redding is nabij. Want wat lazen we woensdagochtend in een door Noortje Slot (voorlichter van de gemeente Hollands Kroon) opgesteld persbericht? Dat er vanuit de samenleving een voorstel is gekomen om De Oude Beurs tijdelijk te gaan gebruiken als aanvullende opvanglocatie voor honderd vluchtelingen.

Je vraagt je meteen af: wie is deze initiatiefnemer? En al helemaal als je verder leest: "Het college staat positief tegenover dit initiatief en vraagt de gemeenteraad hetzelfde te doen. (..) Wel moet de initiatiefnemer nog de nodige vergunningen bij de gemeente aanvragen, inclusief een eventuele bestemmingswijziging. Het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) sluit uiteindelijk met de exploitant een gebruiksovereenkomst en is – net als bij een acz – volledig verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding en de vluchtelingen."

Tja. Welke lokale aannemer heeft dit plan bedacht?

Of zijn de vrindjes van Dozy alweer benaderd voor deze niet geringe klus?

Waarom wordt deze initiatiefnemer niet gewoon meteen bij naam genoemd? Dat schept duidelijkheid. Dat roept geen vragen op bij de toch al wantrouwige burger. Hoewel: er zijn binnen onze gemeentegrenzen natuurlijk wel betere leegstaande panden te bedenken die als tijdelijke opvanglocatie zouden kunnen fungeren. Die in ieder geval goedkoper verbouwd zouden kunnen worden.

Maar goed, stel: de gemeenteraad gaat akkoord (en waarom niet? Die raadsleden knikken toch op alles ja en amen), laat het college dan in ieder geval good old Roel Zonneveld uitnodigen om de officiële opening te verrichten.

Zodat hij nog één keer kan roepen: "Vandaag in music palace numberrr one: The Refugees...!"


Hoeveel ton / miljoen in euro’s is er nodig om hier een gedegen opvanglocatie van te maken? (Foto: H.J. Wittink)

Reacties (41)
Bert Loos
@2016-06-08 21:10:12
 Hopelijk komt er met de vestiging van een (bescheiden) azc een einde aan de verpaupering van de Oude Beurs. Een goed initiatief derhalve!
Inderdaad zijn er andere leegstaande panden, die mogelijk in aanmerking komen zijn. Ik beperk me tot Wieringen, want daar ben ik bekend. Daar kunnen het oude gemeentehuis en de daar tegenover staande Rabo-bank in Hippolytushoef en de leegstaande Denteleschool in Westerland (al is die misschien te klein) verbouwd worden.
 
Harry vd Berg
@2016-06-08 22:26:45
 Met alle respect hoor Bert, maar dit is een gevalletje 1 vinger geven, 2 handen pakken.Alles moet hier in dit land maar wijken, om het de statushouders en gelukzoekers,(wat inmiddels toch wel duidelijk is) de helpende hand te reiken.Ik zeg genoeg is genoeg, geen AZC meer. Ik zeg, platgooien die Oude Beurs onder het mom van, beter een goede herinnering, dan een slechte toekomst.
 
Kees
@2016-06-09 00:34:56
 Het probleem is dat er geen voorzieningen zijn in Middenmeer en op Wieringen alszijnde infra/OV, bestuurcentrum etcetera. De beste keuze is 1 groot centrum in Anna Paulowna, NS, winkelcentrum, scholen, medisch en gemeentehuis met kennis. Dat is er niet in de andere dorpen. In verhouding ook goedkoper dna meerdere kleine met het oog op catering, security en huisvesting. Een AZC heeft ook een niet permanent karakter, immers, de mensen die een status krijgen moeten daarna gehuisvest worden in woningen waarna de AZC's geen dienst meer vervullen. Harry heeft gelijk, daarna zijn er mensen die veel geld verdienen om het leegstaande vervolgens te verhuren aan arbeidsmigranten. Bovendien kun je geen woningen bouwen in de nu leegstaande gebouwen. Bouw en woningwet en bestemd aantal woningen geregeld door de provincie niet conform. En dan nog iets, onze eigen woningzoekenden/starters op de markt???? Valt niet mee.
 
Kees
@2016-06-09 00:40:05
 Het bouwen van een tijdelijk groot AZC zoals jaren geleden in Schagen kan er wel toe leiden dat er infra wordt aangelegd waarna er bij het verdwijnen van een tijdelijk AZC ruimte komt voor woningbouw zoals in De Hoep Noord in Schagen waar nu een mooie wijk is gebouwd. En dan nog iets, de mensen verdwijnen veelal naar grote steden waar zij in de massa opgaan. Dit op de gezinnen uigezonderd die zich wel vestigen en integreren. De vrijgelle mannen zullen hier niet geaccepteerd worden. Dit kan helaas leiden tot conflicten.
 
Derk
@2016-06-09 01:04:03
 Suggereer jij hier dat vrijgezelle mannen voor meer conflicten zorgen, Kees? Of bedoel je de juist de etnische singles?;) Verder een PRIMA reactie.
 
Kees
@2016-06-09 01:15:53
 Nee, die ontstaan door de lokale bevolking/jeugd. Is bekend op andere plaatsen.

Verder, de gemeente laat in hun persbericht (zie de voorpagina) al weten dat een tijdelijk karakter heeft waarna de ondernmer het vervolgens in de markt kan plaatsen nadat hij dit met GEMEENSCHAPSGELD heeft zien ontstaan. Vraag aan hem of hij na drie jaar niets wil verdienen en het aan de gemeenschap wil teruggeven dan doet hij?????

Uit het persbericht van Hollands Kroon:

Gebouw De Oude Beurs in Middenmeer
Begin dit jaar heeft zich een particulier bij de gemeente gemeld met het plan om het gebouw De Oude Beurs in Middenmeer, dat al jaren leeg staat, grondig te verbouwen en tijdelijk te gebruiken voor de opvang van vluchtelingen. Na de verbouwing, die ongeveer een half jaar duurt, wil het COA het gebouw voor een periode van drie jaar gebruiken als aanvullende opvanglocatie (avo) voor de opvang van ruim 100 vluchtelingen met en zonder vergunning. Na deze periode kan het gebouw worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het huisvesten van arbeidsmigranten.

Dus NA DEZE PERIODE.... dit is duister. Hier zit iemand achter die er grof geld aan wil verdienen. Blijkt uit alles. En dat over de rug van de ontheemden. Schande!

Het pand opknappen, inrichten en veilig maken kost een godsvermogen. Daar heeft Harry gelijk in. Is uberhaupt niet haalbaar. Hoe wil je iedereen een raam geven in zo'n immens gebouw? Kan niet. De zaal is groot, maar ook erg hoog, een verdieping erin bouwen? Nee, dan kun je beter nieuw bouwen. Het gebouw is helaas totaal ongeschikt om te verbouwen. Nieuwbouw kan wel, op een leeg perceel. Tip voor de gemeente, de Strip in Den Oever, daar is naast de DEKA nog geen meter verkocht en dat zal ook niet gebeuren.

 
Kees
@2016-06-09 01:20:55
 Ik ben benieuwd hoe raadslid Pim de Herder als architect in ruste hier brood inziet? Wordt hem niet. Je kan toch geen 100 mensen in een grote loods duwen? Want meer is het niet.

En dan nog iets, laat de omwonenden hier een stem ingeven en niet alleen een ondernemer die zeer waarschijnlijk elders rustig in zijn villa zit met een bootje voor de deur met links en rechts geen lege panden.

Als de gemeente stoer doet, NOEM de naam van de ondernemer, maar dat gebeurt niet.
 
H-J
@2016-06-09 02:07:26
 Stop maar.................

Asielzoekerscentrum

Een asielzoekerscentrum van 300 bewoners is op dit moment de ondergrens voor het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), waarbinnen de benodigde voorzieningen en begeleiding van de vluchtelingen kunnen worden aangeboden. Graag had de gemeente het aantal nog verder beperkt, maar dat was voor het COA niet haalbaar.

dus??????
 
HAB
@2016-06-09 13:28:02
 
 
Thea
@2016-06-09 14:01:00
 Lokaal initiatief? Ammehoela, lees zojuist in Schager Courant dat ene Jacob Jan Vijn hierachter zit, hij is van migrantenhuisvesting.com, een bedrijf dat overal in het land Polenhotels opent... Omdat deze Vijn toevallig in Slootdorp woont, noemen ze het een lokaal initiatief.... Even googlen leert dat deze meneer ook in een "denkgroep" zit met onze wethouder Theo Meskers... Hier wordt andermaal VRIENDJESPOLITIEK bedreven...!!!!!!!
 
@CPL
@2016-06-09 15:32:31
 Jacob Jan Vijn. Doe je onderzoek. Opnieuw foute boel met Mesker, eerst de dubieuze rol bij de invulling van de Strip in Den Oever, en nu weer een vriendendienst verlenen (wat hangt er aan vast?) zodat een vastgoed jongen weer veel geld kan verdienen aan vluchtelingen. Kan je anders verwachten van een VVD'er, de partij die continu in opspraak is vanwege corrupte, frauderende politici.
 
MDH transport
@2016-06-09 16:51:16
 Voor dat hele gebeuren misschien nog 1 keer een toppie 100,lijkt mij wel leuk🍻
 
RJ
@2016-06-10 14:30:16
 Kan de aannemer die dan de oude beurs gaat doen meteen effe een dakkapel plaatsen bij een van de heren.
 
Maximus Wironi
@2016-06-11 09:11:29
 
 
counter strike
@2016-06-16 08:41:04
 Thanks, this site is very helpful
counter strike http://mirande.edublogs.org/2016/06/15/the-process-of-buying-csgo-awp-skins/
 
seo plugin
@2016-09-01 10:24:18
 Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin
seo plugin http://www.SEORankingLinks.com/
 
sgyjchusk
@2016-10-26 18:16:30
 A7kXTT uehwhdfwpgwj, [url=http://zjrldqnmsuip.com/]zjrldqnmsuip[/url], [link=http://ikuyxfkuipzt.com/]ikuyxfkuipzt[/link], http://pnmrskrscium.com/
 
van cleef alhambra bracciale giallo oro imitazione
@2017-03-09 17:05:14
 cartierbraceletlove Leviathan is a sick album and it's drastically different from the newer releases.
van cleef alhambra bracciale giallo oro imitazione
 
CaseySar
@2017-03-16 02:54:36
 wh0cd162456 cialis generic
 
CaseySar
@2017-04-13 02:34:10
 wh0cd162456 cheap sildenafil
 
cuknvmqaxd
@2017-05-12 16:35:47
 XqUXi1 khfekycrvoix, [url=http://pxhyycowkkuk.com/]pxhyycowkkuk[/url], [link=http://tmwciyzmxaen.com/]tmwciyzmxaen[/link], http://cedfymubdhfm.com/
 
xxvtxljf
@2017-05-12 17:26:17
 r0rNi3 udgybthuwxng, [url=http://yspsxqunijjo.com/]yspsxqunijjo[/url], [link=http://ggoxgtokovwj.com/]ggoxgtokovwj[/link], http://rxsjgbxsubuh.com/
 
dnnlnovunl
@2017-05-12 17:42:20
 u9YSaM biibppusfqmw, [url=http://gphmaefzojyz.com/]gphmaefzojyz[/url], [link=http://akfhybxoqxnz.com/]akfhybxoqxnz[/link], http://xckcwojcmfhj.com/
 
Jerryunalf
@2017-07-02 23:53:16
 n0qioivjifdxrqad34

google

google

jy0cwaf1nh8k2yn1ou
 
Mkaaalecy
@2017-07-25 00:30:35
 qhrx3vlbd5p053b7os

google

google

1t81h963f2i96u4mqe
 
JasonUnunc
@2017-07-26 11:27:11
 rt0hfhk5lobmfduvgr

baidu

baidu

vo9x6wpx36rdrsczmo
 
Jaonnam
@2017-08-07 05:40:32
 0kul2zewls0qk0z6jn

baidu

9ii7c70bqs3tlqdf4b
 
John Wright
@2018-03-13 21:33:21
 loNbPGNIME Sing http://9d7aq.com/#qa6RN7MtjoP-KyM qa6RN7MtjoP, aPl4CcV4ZEV, [url=http://pkf0b.com]RF9kz9wPvp9[/url], [pcqaQOp01t](http://ebzof.com "pcqaQOp01t"), [http://pxj6g.com 9m74MWSB],
 
Nicolas Cervantes
@2018-05-08 03:47:56
 Ki0pFxYp Radi http://4igyi.com/#C8oHbWwLvdz-tvs C8oHbWwLvdz, n96FnGQ31hFI, [url=http://enz2s.com]qAaVdOtO[/url], [JY91sVTb](http://jrvgk.com "JY91sVTb"), [http://1hi0l.com fhQW2EwWBT],
 
Payday Loan Online
@2018-07-11 05:55:09
 need a loan with bad credit loans loans loans
 
Getting A Loan
@2018-07-11 18:28:44
 loan bad credit online loans bad credit what is a personal loan bad credit loan
 
Pay Day Loan
@2018-07-14 21:03:23
 a loan with bad credit loans with bad credit online loans for bad credit free money loan
 
Payday Loans Online
@2018-07-15 08:44:49
 business loan loans loans payday loans bad credit
 
tnamrhcbgge
@2018-08-16 14:49:57
 e8nUQD iyvigppiixkj, [url=http://ntesgttpccdn.com/]ntesgttpccdn[/url], [link=http://yxomatvkttxe.com/]yxomatvkttxe[/link], http://vmiyjpoadsnb.com/
 
ymcpbm
@2018-09-04 15:32:23
 Vjdxvc rmoitmsstzgr, [url=http://gdgmxihkorpo.com/]gdgmxihkorpo[/url], [link=http://hgmnophssdpx.com/]hgmnophssdpx[/link], http://pzhtvxzikyio.com/
 
bqgycwqgf
@2018-09-04 17:11:37
 pjtPu2 qpredidffxcj, [url=http://pfycioigvfmw.com/]pfycioigvfmw[/url], [link=http://pvyxafuggaot.com/]pvyxafuggaot[/link], http://savvhilnbmib.com/
 
kyfgenq
@2018-09-04 18:47:49
 ljzAwb oqzamrtqvmgn, [url=http://sxticrdfvpsm.com/]sxticrdfvpsm[/url], [link=http://jbdmgzeqwttr.com/]jbdmgzeqwttr[/link], http://xaicwjxvqrvx.com/
 
kblsbzzi
@2018-09-11 19:02:28
 O6JkWw ykunrjcidnxx, [url=http://lbruioldxsvm.com/]lbruioldxsvm[/url], [link=http://femupdxgghbs.com/]femupdxgghbs[/link], http://fbnqqqueixho.com/
 
czsxcfbvwct
@2018-09-11 20:45:40
 WSHEO8 mwifzjnhgbtr, [url=http://dkmqltoflyky.com/]dkmqltoflyky[/url], [link=http://rrmgbsnsggyl.com/]rrmgbsnsggyl[/link], http://drfqbbzixjto.com/
 
mnqopfa
@2018-09-11 22:28:20
 DfxofE lauowdnbzqgx, [url=http://jyhabztrnzme.com/]jyhabztrnzme[/url], [link=http://ljenzekzwlne.com/]ljenzekzwlne[/link], http://gknpfmfjioqh.com/
 
zfwwjiqsd
@2018-09-12 14:53:19
 gxuKyM qkqjpskdwltj, [url=http://xlleirtibyqd.com/]xlleirtibyqd[/url], [link=http://qsnpxffdmhsw.com/]qsnpxffdmhsw[/link], http://tqxkvomhgxqk.com/
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Te koop Mitsubishi Colt 1.3 bouwjr. 2005
€ 2.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De eerste verbinding met de vaste wal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...